Як замаринувати печериці на зиму в банках: простий рецепт
Якщо ви любите гриби, але не хочете ходити за ними в ліс. Їх завжди зможете їх приготувати для себе і своїх близьких, купивши в магазині або на ринку. Готуються вони швидко, так що баночку, іншу можна зробити. Потім до будь-якого свята чи події можна їх відкрити і пригоститися.
Інгредієнти:
- 0,5 кг грибів
- 3 зубчики часнику
- 3 лаврових аркуша
- 10 горошин чорного перцю
- 0,5 ч. л. гірчиці в зернах
- 1 ст. л. солі
- 1,5 ст. л. цукру
- 50 мл оцту
- 50 мл рослинного масла
- 500 мл. води
Спосіб приготування:
У плодів обрізаємо все непотрібне, промиваємо й обсушуємо. Великі екземпляри розрізаємо на частини. Дрібно рубаємо на шматочки часник. Далі будемо готувати заливку.
Для цього в каструлю наливаємо води. Додаємо до неї всі компоненти, крім грибів і консерванту. Ставимо ємність на вогонь і доводимо до кипіння, проварюємо 2 хвилини, щоб все повністю розчинилося.
Далі кидаємо в нього гриби. Варимо на середньому вогні 10 хвилин.Після цього вливаємо в розсіл кислоту і кип’ятимо ще 5 хвилин. Не забуваємо періодично заготівлю помішувати.
Закуска готова і можна перекладати на тарілку, додати подрібнену зелень (якщо така є) і подавати на стіл. Якщо ви плануєте закрити на зиму. В стерилізовану скляну ємність перевантажуємо заготовку. Закриваємо герметично обробленими кришками. Закутуємо в ковдру і залишаємо в такому стані до повного охолодження закуски. Після цього прибираємо їх у холодильник.