Мариновані печериці за 4 години — смачний рецепт
Практично миттєвий рецепт приготування грибів без додавання води на швидку руку. Здивовані? Не переживайте з цього приводу плоди виділять свій сік і рідини буде достатньо, щоб замаринувати їх. Виходять вони в міру солоні з кислинкою, часник додасть аромат. Закуска буде дуже смачною.
Інгредієнти:
- 0, 5 кг печериць
- 120 мл рослинного масла
- 3 зубчики часнику
- 8-10 шт. перцю чорного горошком
- 2 ч. л. цукру (без гірки)
- 1 ч. л. солі
- 4 шт. лаврового листа
- 60 мл. оцту 6%
Спосіб приготування:
Починаємо всі роботи з митися продукту під проточною водою. Більш великі екземпляри розрізаємо на кілька частин (можна при бажанні їх почистити) і відрізаємо все брудне і зайве. Потім їх просушуємо. Далі в зручний сотейник (каструлю) вливаємо олію, оцет. Додаємо сипучі компоненти, лавровий лист і перець. Туди ж висипаємо гриби і дрібно порізаний часник.
Ставимо посудину на газ. Доводимо масу до кипіння при постійному помішуванні. За цей час гриби зменшилися в розмірі і дали сік.
Проварюємо протягом 5-7 хвилин. Знімаємо їх з вогню. Викладаємо їх у гаряченькі в чисту (стерилізовану) суху банку.
Вливаємо розсіл і закриваємо кришкою. Даємо ємності охолонути при кімнатній температурі, а потім прибираємо на 4 години в холодильник. Потім додаємо подрібнену зелень і подаємо до столу.