Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Мариновані печериці швидкого приготування у власному соку без варіння

Для даного рецепту підійдуть гриби будь-яких розмірів. Ми їх будемо різати на частини, оскільки цей спосіб маринування виключаємо варіння. Вони будуть повністю сирі у власному соку. Відмінна закуска підійде для веганів і сироїдів.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 2. 2-3 ч. л. сіль
  • 2 ч. л. цукру
  • 2-4 ст. л. оцту
  • 2-4 шт. запашного переца горошком
  • 2-3 шт. гвоздики
  • 1 шт. лавровий лист
  • 3-4 зубчики часнику
  • 4 ст. л. соняшникової олії

Спосіб приготування:

Промиємо і поріжемо на шматочки (четвертинки, половинки). Перекладаємо нарізку в глибоку миску.

Додаємо до них сіль, цукор. Перемішуємо, можна руками, але не тиснемо.

Щоб продукт не потемнів, додаємо оцет (лимонний сік).

Потім закриваємо ємність кришкою (плівкою). Далі найцікавіше. Можете це зробити самі або доручити помічникам.

Беремо закриту чашу з майбутньою закускою і починаємо її трусити здійснюючи руками кругові рухи протягом 3-5 хвилин. Щоб було цікавіше, діти можуть взяти бубон. Ось у такому супроводі продовжуємо здійснювати цю операцію з перервами протягом 30 хвилин. Через півгодини відкриваємо гриби і додаємо в них спеції і подрібнений часник.

Попередньо їх розчавити ножем, щоб вони максимально віддали свій аромат страви. Гарненько перемішуємо масу. Залишаємо її на столі відпочивати протягом 1 години. Через зазначений час закуска готова до вживання. Якщо ви їх будете їсти не зараз, можна перекласти в посуд з кришкою і прибрати в холодильник.

Перед вживанням прибираємо лавровий лист. Додаємо подрібненої зелені і рослинного масла. Приємного апетиту.