Печериці мариновані з морквою та цибулею
У цьому рецепті додаємо моркву. Її можна натерти на тертці по корейськи або звичайною. Це вже ви самі вирішите. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і ароматним.
Інгредієнти:
- 500 р. печериць
- 1 головка цибулі
- 1 морква
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. цукру
- 2 ст. л. оцту 9% (яблучного, винного)
- 3 ст. л. рослинної олії
- лавровий лист
- перець (горошком чорний, запашний)
- 2 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Гриби промиваємо, натираємо на тертці очищену моркву.
Цибулю ріжемо півкільцями або невеликими шматочками. Далі беремо чисту каструлю і виливаємо в неї рослинне масло. Далі додаємо всі компоненти за списком.
Ставимо ємність з вмістом на повільний вогонь. Закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин. Після цього продукти перемішуємо. За цей час гриби дадуть сік і зменшаться в розмірі.
Продовжуємо готувати ще 25 хвилин. Після цього тару знімаємо з вогню і залишаємо її повністю охолонути. Потім перекладаємо закуску в посуд з кришкою.
Поміщаємо її в холодильник на добу. Печериці у власному соку з морквою вийшли дуже соковиті і смачні. Дістаємо їх викладаємо на тарілочку. Можна прикрасити зеленню.
Пригощайте своїх близьких і вислуховуйте похвалу у вашу честь. Готуйте із задоволенням. Приємного апетиту.