Мариновані печериці в домашніх умовах швидко і смачно

Печериці мариновані з морквою та цибулею

У цьому рецепті додаємо моркву. Її можна натерти на тертці по корейськи або звичайною. Це вже ви самі вирішите. Блюдо виходить дуже смачним, соковитим і ароматним.

Інгредієнти:

  • 500 р. печериць
  • 1 головка цибулі
  • 1 морква
  • 1 ч. л. солі
  • 2 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9% (яблучного, винного)
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • лавровий лист
  • перець (горошком чорний, запашний)
  • 2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

Гриби промиваємо, натираємо на тертці очищену моркву.

Цибулю ріжемо півкільцями або невеликими шматочками. Далі беремо чисту каструлю і виливаємо в неї рослинне масло. Далі додаємо всі компоненти за списком.

Ставимо ємність з вмістом на повільний вогонь. Закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин. Після цього продукти перемішуємо. За цей час гриби дадуть сік і зменшаться в розмірі.

Продовжуємо готувати ще 25 хвилин. Після цього тару знімаємо з вогню і залишаємо її повністю охолонути. Потім перекладаємо закуску в посуд з кришкою.

Поміщаємо її в холодильник на добу. Печериці у власному соку з морквою вийшли дуже соковиті і смачні. Дістаємо їх викладаємо на тарілочку. Можна прикрасити зеленню.

Пригощайте своїх близьких і вислуховуйте похвалу у вашу честь. Готуйте із задоволенням. Приємного апетиту.