Салат Олів’є – класичні рецепти

Олів’є з куркою і яблуком

Пригадуєте, як в одному з радянських фільмів:

Спробуй он той салат.
— Цей? А я його вже пробувала. Я такий салат роблю краще, ніж твоя дружина.Туди треба додавати терте яблучко.

Ось і я хочу запропонувати варіант улюбленого ласощі з тертим яблучком. Воно додасть страві пікантності. Для цього краще брати антонівку або будь-зелене.

Інгредієнти:

  • 300 г м’ясо куряче
  • 1 банку зеленого горошку
  • 4 шт. варених яйця
  • 3 шт. свіжого огірка
  • 2 шт. солоного огірка
  • 3 шт. вареної картоплі
  • 3 шт. вареної моркви
  • 1 шт. зеленого яблука
  • Половинка лимона
  • 1 пучок кропу
  • Чорний перець

Приготування:

Секрет приготування смачного частування в його нарізці.

Заздалегідь відварюємо овочі до готовності.

Всі інгредієнти повинні бути приблизно одного розміру. Так як зелений горошок неможливо нарізати, значить, будемо орієнтуватися на розмір горошини.

Очищаємо і нарізаємо картоплю і моркву, викладаємо в миску.

Очищаємо від шкірки фрукт і видаляємо серцевину. Потім його подрібнюємо. І збризкуємо лимоном, щоб яблуко не потемніло і перемішуємо. І відправляємо його в загальну чашу.

Додаємо в миску нарізану курку.

Нарізаємо свіжі та солоні огірки. І перекладаємо їх у посудину до продуктів.

Шаткуємо кріп. І висипаємо горошок, попередньо виливаємо з банки рідину.

Додаємо мелений чорний перець і майонез. З соусом не перестарайтеся. Все добре перемішуємо.

Подавати такий салат можна кожному окремо, надавши форму кулінарним кільцем, або в загальному салатнику. Смак від цього не зміниться, все залежить від вашого уподобання.

Зверху для краси посипаємо паприкою і прикрашаємо гілочками кропу.

Сподіваюся вам сподобається. Готуйте із задоволенням і експериментуйте. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *