Салат Олів’є – класичні рецепти

Пісний Олів’є з майонезом з квасолі

Довгий час для мене залишалося загадкою, як дотримати Різдвяний піст і поласувати улюбленим салатом в Новорічну ніч. Для себе я знайшла чудовий веганські рецепт. Він відмінно підійде для пісного столу.

За рахунок входить до вегетаріанський рецепт квасолі, страва виходить ситним. Дуже швидко готується. За смаком не відрізниш від традиційного блюда.

Інгредієнти:

  • 4 шт. вареної картоплі
  • 2 шт. вареної моркви
  • 3 шт. солоного огірка
  • 1 банку зеленого горошку
  • 1 шт. цибуля фіолетового або ріпчастої

Для заправки знадобиться:

  • 1 банку консервованої білої квасолі.
  • 10 ст. ложки соняшникової олії.
  • Пів столової ложки гірчиці

Приготування:

Підготовка всіх компонентів така ж як і у всіх. Миємо, чистимо, відварюємо в підсоленій воді. Далі очищаємо. І всі продукти нарізаємо красивими кубиками. Та викладаємо їх в зручну миску.

Можна кількість овочів змінювати на свій смак.

Якщо ви використовуєте фіолетовий цибулю. Це чудово. Такий гарний овоч прикрасить частування.

Можна також нашаткувати кілька пір’я зеленої цибулі.

І останнім в нашу суміш закидаємо горошок.

Далі переходимо до приготування диво заправки. І в ній вся фішка.

Подрібнюємо в блендері квасолю. Додаємо до неї масло поступово, щоб надати заправці рідку консистенцію.

Додамо гірчицю. Всі інгредієнти збиваємо. Пробуємо на смак, трохи присаливаем.

Відразу додавати майонез масло не варто, треба дивитися на щільність взбиваемой заправки і при необхідності підливати його.

Заправляємо овочі квасолевої масою і присаливаем. Трохи утрамбовуємо продукти і перекладаємо його на красиве блюдо.

Прикрашаємо за допомогою зелені і свіжого огірка.

І пісний салат готовий. Приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *