Салат Олів’є – класичні рецепти

Салат олів’є з м’ясом яловичини і солоними огірками

Багато дуже люблять цю страву готують його традиційно на новий рік. Цей варіант відрізняється від інших лише одним компонентом — це буде м’ясо яловичина. Вариться воно звичайно трохи довше, але смак буде іншою, ніж з ковбасою чи шинкою. І теж вас не розчарує.

Інгредієнти:

  • 1-2 шт. картопля (середнього)
  • 1 -2 шт. середніх моркви
  • 600-700 р. яловичина
  • 4 шт. яєць
  • 5-6 шт. маленьких огірків
  • 1 яблуко
  • 1 гол. лука
  • 1 б. консервований горошок
  • Для прикраси:
  • 1 маленька буряк
  • 200-300 р. зелень кропу
  • свіжий огірок
  • білок від 3-4 яєць

Спосіб приготування:

Промиваємо м’ясо і ставимо варити до готовності (2-3 години). Але продукт поміщаємо в киплячу воду. Далі додаємо в бульйон гілочку свіжого кропу (можна і сушеного), ½ ч. цибулі, перець горошком, половину моркви і 2-3 листочка лаврушечки. І за 30 хвилин до готовності кидаємо туди ж сіль за смаком.

Після того як всі компоненти зваряться. Дістаємо їх і остуджуємо. Потім будемо подрібнювати невеликими кубиками. І відправляємо все у глибоку чашу.

Додаємо за смаком сіль, перець. Заправляємо майонезом і все перемішуємо.

Далі починається найцікавіше. Беремо плоске блюдо. Вистилаємо дно листям салату. І встановлюємо на них роз’ємне кільце для випічки. Потім викладаємо в нього нашу готування і гарненько утрамбовуємо суміш ложкою. Далі йдіть наш шедевр в холодильник на 3-4 години.

А ми тим часом підготуємо прикраса.

Для цього нам знадобиться майонез і буряковий сік. Маленьку буряк (сиру) перетираємо на тертці. І викладаємо її на бавовняну серветку або марлю в кілька шарів. Вичавлюємо з неї рідину і поступово додаємо її в соус. Розмішуємо. Колір регулюйте самі на ваш смак.

Далі подрібнюємо кріп. Шаткуємо тонкими кільцями огірок. І натираємо на дрібній тертці білки. Всі розташовуємо на окремих тарілочках.

Дістаємо тарілочку з холодильника. Викладаємо білок по центру заготовки у вигляді кола. Після цього підбираємо круглу кришечку відповідного діаметру.

Потім простір, що залишився між краєм кришки і бортиком форми засипаємо кропом. Відстань має бути таким, щоб помістилися кружечки огірків. Знімаємо кришку. І тепер черга за зеленим овочем. Розкладаємо їх по колу – їх повинно бути 12 шт, як циферблат біля годинника. 13 –й розміщуємо в центрі кола.

Далі беремо кондитерський мішок з насадкою. Виливаємо в нього соус. І малюємо годинник і стрілки. Коротку на цифру 12, довгу на 11. І в їх середину можна покласти зелений горошок.

Зубочисткою вирівнюємо кінчики стрілок, щоб вони були гострі. Знімаємо кільце і все. Наше чудове блюдо на новий лад готово. Всім приємного апетиту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *