Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Ажурні млинці на кефірі і молоці

У цьому рецепті будемо готувати на кефірі і молоці. Завдяки таким компонентам, виходять ніжні тонкі сонечка, тануть у роті. Тісто має бути по консистенції рідкої сметани, для цього ми додаємо в нього молоко.

Інгредієнти:

  • 1 ст. молока
  • 1 ст. кефіру
  • 2 яйця
  • 1-2 ст. л. цукру
  • 1 ст. борошна
  • 2 ст. л. рослинне масло
  • сіль щіпка
  • 1 ч. л. соди

Спосіб приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця. Висипаємо в них сіль, цукор. Добре збиваємо до збільшення маси в об’ємі. Вливаємо туди ж теплий кисломолочний напій і перемішуємо.

Просіяне борошно з’єднуємо з содою. Потім поступово додаємо її в яєчну суміш і розмішуємо до однорідного стану.

Після чого, залишаємо тісто відпочити на 15-20 хвилин. Через зазначений час вливаємо гаряче молоко і рослинне в гущавину з вмістом. Гарненько працюємо віночком (міксером або блендером), щоб продукти добре з’єдналися між собою. Далі приступаємо випікати. Напевно, домочадці вже підтягнуся ближче до кухні, щоб допомогти дегустувати. А ми тим часом розігріваємо сковороду, змащуємо її жиром.

Беремо зручний ополоник і наливаємо в неї тісто. Готуються вони дуже швидко. Зміна поверхні кругляка — з мокрого на матовий, говорить про те, що пора перевертати.

Випікаємо з двох сторін до готовності. Потім змащуємо вершковим маслом. Подаємо до столу з запалі з жару. Приємного апетиту!