Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Смачні млинці на кефірі — бабусин рецепт

Цей рецепт нагадує смак дитинства, коли пекла ажурні і смачні кругляш до приїзду онуків бабуся. У них також можна загорнути улюблену начинку. Вони будуть добре тримати форму.

Інгредієнти:

  • 500 мл. кисломолочного напою
  • 500 мл молоко
  • 2-3 яйця
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1 ч. л. соди
  • 200 р. борошна
  • 30-40 р. крохмалю
  • ванілін за смаком
  • 100 р. вершкове масло

Спосіб приготування:

Розбиваємо в зручну ємність яйця. Додаємо цукор, ванілін, сіль. Добре перемішуємо.

Виливаємо туди ж кисломолочний напій, розтоплене вершкове масло. Ретельно взболтаем віночком вміст до однорідності.

Потім змішаємо муку з содою і крохмалем. Далі висипаємо просіяне суміш в тісто.

Знову попрацюємо міксером або віночком. В останню чергу додаємо тепле молоко в тісто.

Змішуємо і залишаємо на 20 хвилин відпочивати. Після цього приступаємо випікати на розігрітій сковороді, попередньо змащуємо її дно малому. Встановлюємо відповідний для вашої посуду режим вогню. Далі наливаємо, розподіляємо рівномірно по поверхні. Випікаємо з двох сторін до готовності.

І пам’ятайте, товщина виробу залежить не тільки від консистенції тесту, але і скільки його налите в жаровню.

За бажанням змащуємо сонечка вершковим маслом. Приємного апетиту.