Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Рецепт тонких млинців з содою

У цьому рецепті додаємо соду, вона надає пористість і пишність нашим виробам. Якщо ви любитель солодкого, обсяг цукру можна збільшити за своїм смаком. Кількість яєць небажане збільшувати, чим їх менше – тим більше вони м’якими і ноздреватыми будуть сонечка.

Інгредієнти:

  • 500 мл кефіру (не жирного)
  • 150 гр. борошна борошно
  • 1 ст. л. цукру (за смаком)
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1/3 ч. л. соди
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. рослинне масло
  • ½ Ст. окропу

Спосіб приготування:

Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо їх зігрітися до кімнатної температури. Далі беремо чисту і зручну миску. Розбиваємо в нього яйце. Злегка його розбиваємо віночком. Продовжуючи, збивати вливаємо в нього кисломолочний напій, потім сіль і цукор. Потім туди ж додаємо частинами просіяне борошно. Тісто гарненько збиваємо до однорідного стану, щоб не було грудочок.

Далі беремо окріп, висипаємо в нього соду і швидкими круговими рухами її розмішуємо у воді. Після цього гарячу рідину виливаємо в миску з вмістом. Масу добре перемішуємо. Тісто відразу стало рідкуватим і без грудочок. Але якщо раптом не вдалося досягти відразу однорідного стану, нічого страшного. Даємо масі постояти 7-10 хвилин, і вони повністю зникнуть. Після зазначеного часу додаємо в суміш олію і ще раз інтенсивно взболтаем нашу заготовку. Далі приступаємо смажити наші сонечка на розігрітій сковороді, змащеній жиром. Наливаємо тісто зручним ополоником, потім круговими рухами розподіляємо його рівно по поверхні. Перевертаємо випічку тільки тоді, коли верхня сторона стане ноздреватой і матовою (25-35 секунд).

Приємного апетиту.