Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Покроковий рецепт млинців з дірочками на 1 літр кефіру

За цим рецептом, кругляш виходять м’якими, ажурними і дуже смачними. Все виходить з першого разу, головне продукти мають бути кімнатної температури. Кефір візьмемо з високою жирністю. А для того, щоб вони вийшли більш еластичними, додаємо в тісто олію.

Інгредієнти:

  • 1 літр кефіру (жирного)
  • 500 мл молоко
  • 500-600 г борошна
  • 4-5 яєць
  • 2 – 3 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. сода
  • ½ Ч. л. солі
  • 4-5 ст. л. рослинне масло
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

Крок 1. У глибоку чашу розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Змішуємо їх віночком.

Крок 2. Далі вливаємо в масу кисломолочний напій, просіяне борошно. Перемішуємо все до однорідної маси.

Крок 3. Потім підігріваємо молоко, щоб воно було гарячим. Висипаємо в неї соду і гарненько вміст збовтуємо.

Крок 4. Поступово вливаємо її в тісто і працюємо віночком. Даємо нашій масі постояти 40-60 хвилин в теплому місці.

Крок 5. Після цього додаємо в заготовку рослинне масло і будоражим, щоб не було маслянистих розлучень.

Крок 6. Розігріваємо сковороду, змащуємо її поверхню жиром і починаємо випікати.

  • Діаметр сковороди повинен відповідати конфорці.
  • Ще найголовніше, щоб дно жаровні було рівним з товстим дном (по можливості).
  • Наливаємо маленьким ополоником, швидкими рухами розрівнюємо тісто по поверхні посудини.

Крок 7. Смажимо на середньому вогні з одного боку менше хвилини. Як тільки поверхня сонечка стає матовою і пористої, перевертаємо на інший бік. Крок 8. Потім викладаємо на тарілочку, змащуємо вершковим маслом і відвертаємося.

А домочадці в цей час будуть знімати пробу. Приємного апетиту.