Покроковий рецепт млинців з дірочками на 1 літр кефіру
За цим рецептом, кругляш виходять м’якими, ажурними і дуже смачними. Все виходить з першого разу, головне продукти мають бути кімнатної температури. Кефір візьмемо з високою жирністю. А для того, щоб вони вийшли більш еластичними, додаємо в тісто олію.
Інгредієнти:
- 1 літр кефіру (жирного)
- 500 мл молоко
- 500-600 г борошна
- 4-5 яєць
- 2 – 3 ст. л. цукру
- 1 ч. л. сода
- ½ Ч. л. солі
- 4-5 ст. л. рослинне масло
- вершкове масло
Спосіб приготування:
Крок 1. У глибоку чашу розбиваємо яйця, додаємо цукор і сіль. Змішуємо їх віночком.
Крок 2. Далі вливаємо в масу кисломолочний напій, просіяне борошно. Перемішуємо все до однорідної маси.
Крок 3. Потім підігріваємо молоко, щоб воно було гарячим. Висипаємо в неї соду і гарненько вміст збовтуємо.
Крок 4. Поступово вливаємо її в тісто і працюємо віночком. Даємо нашій масі постояти 40-60 хвилин в теплому місці.
Крок 5. Після цього додаємо в заготовку рослинне масло і будоражим, щоб не було маслянистих розлучень.
Крок 6. Розігріваємо сковороду, змащуємо її поверхню жиром і починаємо випікати.
- Діаметр сковороди повинен відповідати конфорці.
- Ще найголовніше, щоб дно жаровні було рівним з товстим дном (по можливості).
- Наливаємо маленьким ополоником, швидкими рухами розрівнюємо тісто по поверхні посудини.
Крок 7. Смажимо на середньому вогні з одного боку менше хвилини. Як тільки поверхня сонечка стає матовою і пористої, перевертаємо на інший бік. Крок 8. Потім викладаємо на тарілочку, змащуємо вершковим маслом і відвертаємося.
А домочадці в цей час будуть знімати пробу. Приємного апетиту.