Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Тонкі млинці на кефірі без яєць

Вам захотілося спекти млинці. Але ви виявили, що в будинку немає яєць. Не біда, цей рецепт для вас. Готуються вони без них. Випічка не розваляться без них. Просто буде інший смак. Виходять вони такі ж смачні, м’які і тонкі. Це справа практики і смаку.

Інгредієнти:

  • 400 мл кефіру або кислого молока)
  • 0,5 ч. ложки соди
  • 1,5 ст. ложки цукру
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 250 г борошна
  • 200 мл окропу
  • 2 ст. ложки соняшникової олії

Спосіб приготування:

Заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо їх грітися при кімнатній температурі. Далі кисломолочний напій змішуємо з сіллю, цукром і содою. Висипаємо поступово до них просіяне борошно. Добре все перемішуємо. Потім, не перестаючи працювати віночком, вливаємо частинами окріп і рослинне масло.

Інгредієнти ще раз збовтуємо до однорідного стану. Даємо тісту постояти 5 – 7 хвилин. Випікаємо на розпеченій сковороді, змазаній рослинною олією. Надалі можна не користуватися жиром або ж через раз.

Найголовніше – товщина залежить ще й від того, скільки тіста наллємо в жаровню. Смажимо з двох сторін до готовності. Її визначаємо за видимими ознаками. На верхній поверхні відсутні «мокрі плями» і вона стане ноздреватой. Перевертаємо, сміливо на іншу сторону. Готові вироби викладаємо на плоскій красивою тарілочці, змащуємо вершковим маслом. Запрошуємо всіх домочадців до столу, хоча їх не треба кликати, вони самі прибіжать до вас. А нам залишається тільки дивитися і насолоджуватися, як уплітають частування. Приємного апетиту.