Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Млинці на кефірі без цукру

Не помилюся, якщо скажу, що це смачне ласощі люблять всі. Готувати їх зовсім нескладно. А результат нікого не розчарує. Навпаки, всі будуть просити ще спекти ще не один раз. У моїй родині цей рецепт один з улюблених, готуємо його вже давно – перевірений роками. Хоча всі наступні рецепти виходять також самі, самі смачні. Подають зі сметаною, варенням, повидлом тощо

Інгредієнти:

  • 350 – 400 мл кефіру (жирного)
  • 100 мл води
  • 2 яйця
  • 150 г борошна
  • 50-60 мл олія рослинна
  • сіль щіпка
  • 1/2ч. л. соди

Спосіб приготування:

Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника і зігріваємо при кімнатній температурі. Далі в нього додаємо соду, збовтуємо і відкладаємо вбік на кілька хвилин.

Просіваємо борошно, додаємо в неї воду і добре попрацюємо віночком. Туди ж розбиваємо яйця, сіль, рослинне масло. Вливаємо в загальну масу кисломолочний напій. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Даємо тісту відпочити 10-15 хвилин.

Смажимо на добре розігрітій сковороді. Попередньо її поверхня змащуємо жиром тільки для першого кругляка. Наливаємо в жаровню тісто ополоником з одного краю. Потім швидкими круговими рухами рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.

Випікаємо їх з двох боків до готовності, тобто поки не залишиться «мокрого» блискучого тесту. Якщо ж нижня сторона за цей час пережарилась – необхідно зменшити вогонь.

Зазвичай на одну сторону потрібно менше півхвилини.

Перевертати зручніше плоскою лопаткою. Потім укладаємо їх на плоску тарілку, змащуємо вершковим маслом. Ось такі ажурні сонечка вийшли. Приємного апетиту.