Млинці на кефірі без цукру
Не помилюся, якщо скажу, що це смачне ласощі люблять всі. Готувати їх зовсім нескладно. А результат нікого не розчарує. Навпаки, всі будуть просити ще спекти ще не один раз. У моїй родині цей рецепт один з улюблених, готуємо його вже давно – перевірений роками. Хоча всі наступні рецепти виходять також самі, самі смачні. Подають зі сметаною, варенням, повидлом тощо
Інгредієнти:
- 350 – 400 мл кефіру (жирного)
- 100 мл води
- 2 яйця
- 150 г борошна
- 50-60 мл олія рослинна
- сіль щіпка
- 1/2ч. л. соди
Спосіб приготування:
Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника і зігріваємо при кімнатній температурі. Далі в нього додаємо соду, збовтуємо і відкладаємо вбік на кілька хвилин.
Просіваємо борошно, додаємо в неї воду і добре попрацюємо віночком. Туди ж розбиваємо яйця, сіль, рослинне масло. Вливаємо в загальну масу кисломолочний напій. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси. Даємо тісту відпочити 10-15 хвилин.
Смажимо на добре розігрітій сковороді. Попередньо її поверхня змащуємо жиром тільки для першого кругляка. Наливаємо в жаровню тісто ополоником з одного краю. Потім швидкими круговими рухами рівномірно розподіляємо його по всій поверхні.
Випікаємо їх з двох боків до готовності, тобто поки не залишиться «мокрого» блискучого тесту. Якщо ж нижня сторона за цей час пережарилась – необхідно зменшити вогонь.
Зазвичай на одну сторону потрібно менше півхвилини.
Перевертати зручніше плоскою лопаткою. Потім укладаємо їх на плоску тарілку, змащуємо вершковим маслом. Ось такі ажурні сонечка вийшли. Приємного апетиту.