Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Дріжджові млинці на кефірі

Частування виходить повітряним, дуже ніжним. Звичайно, займе трохи більше часу на расстойку тесту, але це того варто. Подавати до столу з тими добавками, які у вас під рукою або які ви віддаєте перевагу.

Інгредієнти:

  • 15 р. дріжджі пресовані
  • 250 мл. кефіру
  • 250 р. борошна
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. цукру
  • сіль щіпка
  • ½ Ст. води (гарячої)
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

Для початку готуємо опару. Беремо миску і кладемо в неї дріжджі і цукор. Змішуємо їх разом. Далі в них вводимо теплий кисломолочний напій і борошна. Борошно обов’язково просіваємо. Збиваємо до однорідності. Закриваємо чашу кришкою і йдіть її в тепле місце на 30 хвилин. Через півгодини, ми побачимо, як заготівля піднялася.

Далі в окрему ємність розбиваємо яйця. Виделкою їх підбиваємо. Виливаємо в опару і перемішуємо. Туди ж висипаємо борошно.

Попрацюємо ще віночком, щоб продукти з’єдналися. Тісто солимо. Заливаємо в чашу гарячу воду. Ретельно збовтуємо. Потім знову каструлю з масою закриваємо кришкою. Прибираємо на 20 хвилин в тепло. Через зазначене тісто збільшується в об’ємі. Вводимо в неї рослинне масло і вирушаємо випікати. Далі технологія випічки у всіх схожа. Розігріту сковороду змащуємо жиром. Вливаємо в неї підготовлену масу і випікаємо до готовності з двох сторін.

Потім змащуємо кожен сонечко вершковим маслом. Приємного апетиту.