Млинці на кефірі: рецепти тонких млинців з дірочками

Млинці без соди і розпушувача на кефірі

У цьому рецепті ми не будемо використовувати. Але будемо збивати білки жовтки окремо. Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. Вода нам буде потрібна, щоб зробити тісто більш рідким і еластичним.

Інгредієнти:

  • 3-5 шт. яйця
  • 500 мл кефіру
  • 250 р. борошна
  • цукор за смаком
  • 70 — 100 г вершкове масло
  • ½ Склянки теплої води
  • сіль щіпка в тісто
  • сіль щіпка в білки для збивання

Спосіб приготування:

Розтоплюємо заздалегідь вершкове масло і залишаємо трохи охолоджуватися. Просіваємо борошно.

Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо міксерів (блендером) з сіллю і цукром до білої піни.

Продовжуємо працювати міксером, додаємо туди ж кефір і розтоплене вершкове масло. Не перериваючи роботи, поступово вводимо в суміш борошно. Потім гарненько збиваємо тісто на більш високій швидкості міксера. Прикриваємо посуд з вмістом серветкою і ставимо тісто в тепле місце на 1 годину.

Ми ж з вами в цей час будемо збивати білки з сіллю до пишної піни. Скільки часу збивати? Беремо ложку, зачерпываем нею піну і перевертаємо. Якщо вона не падає, все готово.

Після цього акуратно в 2-3 прийоми будемо вводити їх в тісто і перемішати лопаткою.

Якщо тісто вийшло густе, додаємо в неї воду невеликими порціями. Потім масу потихеньку перемішуємо, щоб не опало білки.

Далі починаємо випікати наше частування на розпеченій сковороді. Не забуваємо змастити поверхню жаровні жиром.

Тісто наливаємо невеликим ополоником і швидко розподіляємо її по поверхні круговими рухами. Перевертаємо випічку тільки тоді, коли верхня сторона стане матовою і ажурною. Їжте із задоволенням.