Млинці без соди і розпушувача на кефірі
У цьому рецепті ми не будемо використовувати. Але будемо збивати білки жовтки окремо. Продукти заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб вони зігрілися до кімнатної температури. Вода нам буде потрібна, щоб зробити тісто більш рідким і еластичним.
Інгредієнти:
- 3-5 шт. яйця
- 500 мл кефіру
- 250 р. борошна
- цукор за смаком
- 70 — 100 г вершкове масло
- ½ Склянки теплої води
- сіль щіпка в тісто
- сіль щіпка в білки для збивання
Спосіб приготування:
Розтоплюємо заздалегідь вершкове масло і залишаємо трохи охолоджуватися. Просіваємо борошно.
Яйця поділяємо на жовтки і білки. Жовтки збиваємо міксерів (блендером) з сіллю і цукром до білої піни.
Продовжуємо працювати міксером, додаємо туди ж кефір і розтоплене вершкове масло. Не перериваючи роботи, поступово вводимо в суміш борошно. Потім гарненько збиваємо тісто на більш високій швидкості міксера. Прикриваємо посуд з вмістом серветкою і ставимо тісто в тепле місце на 1 годину.
Ми ж з вами в цей час будемо збивати білки з сіллю до пишної піни. Скільки часу збивати? Беремо ложку, зачерпываем нею піну і перевертаємо. Якщо вона не падає, все готово.
Після цього акуратно в 2-3 прийоми будемо вводити їх в тісто і перемішати лопаткою.
Якщо тісто вийшло густе, додаємо в неї воду невеликими порціями. Потім масу потихеньку перемішуємо, щоб не опало білки.
Далі починаємо випікати наше частування на розпеченій сковороді. Не забуваємо змастити поверхню жаровні жиром.
Тісто наливаємо невеликим ополоником і швидко розподіляємо її по поверхні круговими рухами. Перевертаємо випічку тільки тоді, коли верхня сторона стане матовою і ажурною. Їжте із задоволенням.