Великодні паски — прості і смачні рецепти

Рецепт паски на кефірі без дріжджів

Цей рецепт найпростіший. З випічкою впорається будь-яка господиня, навіть якщо вона це робить перший раз.

Інгредієнти.

  • 50 г родзинок,
  • 0,5 склянки цукру,
  • 400 г пшеничного борошна,
  • 350 г кефіру
  • 0,5 год л соди,
  • 1 ч л розпушувача
  • рослинна олія

Спосіб приготування:

Беремо зручну чашу. Виливаємо в неї кефір і всипаємо до нього соду. Перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин у спокої.

А ми займемося тестом. У просіяне борошно додаємо розпушувач, родзинки, цукор.

Перемішуємо і додаємо кефір. Знову все добре змішаємо. Виходить густе тісто.

Змащуємо рослинним маслом форми. Заповнюємо їх на 2/3 масою.

Поміщаємо заготовки в розігріту духовку. Випікаємо 40-60 хвилин при температурі 180 °С до готовності. Після цього виймаємо з печі.

Остуджуємо і прикрашаємо цукатами.

Приємного апетиту. Зі святом!