Рецепт паски на кефірі без дріжджів
Цей рецепт найпростіший. З випічкою впорається будь-яка господиня, навіть якщо вона це робить перший раз.
Інгредієнти.
- 50 г родзинок,
- 0,5 склянки цукру,
- 400 г пшеничного борошна,
- 350 г кефіру
- 0,5 год л соди,
- 1 ч л розпушувача
- рослинна олія
Спосіб приготування:
Беремо зручну чашу. Виливаємо в неї кефір і всипаємо до нього соду. Перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин у спокої.
А ми займемося тестом. У просіяне борошно додаємо розпушувач, родзинки, цукор.
Перемішуємо і додаємо кефір. Знову все добре змішаємо. Виходить густе тісто.
Змащуємо рослинним маслом форми. Заповнюємо їх на 2/3 масою.
Поміщаємо заготовки в розігріту духовку. Випікаємо 40-60 хвилин при температурі 180 °С до готовності. Після цього виймаємо з печі.
Остуджуємо і прикрашаємо цукатами.
Приємного апетиту. Зі святом!