Великодні паски — прості і смачні рецепти

Класичний рецепт паски з родзинками в духовці

В рецепті використовуємо сухі дріжджі. Скільки їх брати дивимося на зворотному боці пачки з дріжджами. Борошно, тісто додаємо поступово, щоб не переборщити.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 150-170 р. борошна
  • сухі дріжджі
  • 1 ст. л. цукру
  • 200 мл молока

для тіста:

  • 4 шт. яйця
  • 2 жовтки (2 білка підуть на глазур).
  • 250-300 г. цукру
  • сіль щіпка
  • 100 р. молока
  • 250 г масло вершкове (маргарин)
  • 0,8-1,100 кг борошна
  • дивитися скільки візьме тісто.
  • 1 пакет ванільного цукру.
  • ½ Середнього лимона
  • 40-70 р. ізюм
  • 200 р. цукати

Спосіб приготування:

Продукти мають бути кімнатної температури. Борошно заздалегідь просіваємо. Молоко підігріваємо до 400С. Сухофрукти промиваємо. Потім запарюємо в гарячій воді на 20 хвилин, і просушуємо на паперових серветках.

Почнемо готувати опару. Для цього в глибоку посуд, вливаємо молоко, цукор, дріжджі. Все розмішуємо, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 30-40 хвилин. За цей час вона підніметься, стане пишною.

Готуємо тісто:

Беремо яйця розбиваємо в зручну чашу.

Не забудьте залишить два білка для глазурі. Відокремте їх і відправте в холодильник.

У ємність з жовтками висипаємо цукор. Масу добре перемішуємо до однорідного стану і повного розчинення компонентів.

Вливаємо в суміш 100 мл теплого молока. Туди ж вмішуємо сіль, цукор і 3-4 столових ложки борошна. Далі знову додаємо масло і борошно (той же обсяг). Добре вимішуємо до стану тесту для оладок.

Беремо готову опару і викладаємо її до тесту. Як завжди все змішаємо. Потім пропускаємо через м’ясорубку лимон, змішуємо з ваніліном і відправляємо суміш до решти продуктів. Тепер будемо поступово додавати борошно, і замішувати тісто. Ось таке тісто виходить.

Далі будемо працювати на чистій поверхні столу. Присипаємо її борошном. Вивалюємо густу масу. Замішуємо до того стану, коли тісто не почне відлипати від рук. Багато борошна не додавати, заготовка буде погано підніматися. Надаємо виробу акуратну форму кулі, повертаємо в чашу. Накриваємо посуд з вмістом серветкою (плівкою) і ставимо в тепле місце на расстойку на 20 – 30 хвилин. За цей час тісто підніметься, стане пухирчастої. Перекладаємо його на стіл.

Будемо в нього вмішувати родзинки до тих пір, поки продукт не розподілиться по всій масі. Потім знову нашу заготовку відправляємо в тепле місце на 50-60 хвилин. Не забуваємо, її прикрити рушником або кришкою. Тим часом форми для випікання змащуємо вершковим маслом, руки рослинним. Викладаємо заготовку на стіл і розділимо на частини. Сформуємо з кожної частини колобки. Заповнюємо ними форми на ½ частини від об’єму тари. Залишаємо їх постояти 20 хвилин на столі.

Вони ще піднімуться за цей час шапочкою. Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 0С до готовності (40 хвилин). Перевіряємо зубочисткою або шпажками.

Після того даємо виробу трохи охолонути.

Залишилося тільки прикрасити глазур’ю і посипкою.