Великодні паски — прості і смачні рецепти

Як готувати паску в мультиварці

Завжди кажу спасибі, тим людям, хто придумав цю диво-техніку. З нею набагато швидше все приготувати. І випічка виходить дуже смачною.

Інгредієнти:

  • 100 мл. молока
  • 140 р. сметани
  • 160 р. масло вершкове
  • 50 р. дріжджі живих
  • 150-200 г. цукру
  • 700-800г. борошна
  • щіпка солі
  • цукор ванільний за смаком
  • 150 р. родзинок
  • 6 ст. л. рослинного масла

Спосіб приготування:

Всі продукти повинні бути теплими, тому ми їх заздалегідь дістаємо з холодильника. Борошно просіваємо. Молоко підігріваємо до температури тіла. Родзинки промиваємо.

В окремій чаші розтираємо дріжджі з цукром. Додаємо до них молоко і 50 г. борошна. Перемішуємо.

Залишаємо їх постояти 15-20 хвилин. Суміш повинна запузыриться і збільшиться в об’ємі.У розтоплене масло додаємо сметану, цукор, ваніль, сіль, дріжджі, родзинки. Трохи попрацюємо віночком, всі перемішаємо.

Далі вводимо борошно, вимішуємо масу спочатку ложкою, а потім руками. Тісто виходить м’яким і трохи липким. Перекладаємо його в чашу мультиварки. Попередньо змащуємо стінки і дно каструлі вершковим маслом. На дно укладемо коло з пергаменту. Маса повинна займати 1/3 обсягу чаші. Обминаємо тісто руками. Потім запускаємо режим «Випічка». Встановлюємо час 1,5 години.

Увага! Це не зовсім точний час. Так як це залежить від моделі. Тому приблизно через годину після старту слід перевіряти готовність дерев’яною паличкою. Після фінального звукового сигналу відкриємо кришку пристрою. Дамо трохи охолонути нашому кексу (хвилин 15). Потім викладемо на дерев’яну поверхню.

На блідій поверхні особливо яскраво будуть виглядати квіти з кураги, чорносливу або цукатів.