Великодні паски — прості і смачні рецепти

Паска «Здобний»: рецепт без родзинок

Цей рецепт найулюбленіший. І підходить для тих, хто не любить різні добавки їх сухофруктів в тесті. Виходить найсмачніше, дуже ніжним і пишним.

Інгредієнти:

Опара:

  • 35 р. сирих дріжджів
  • 100 г. борошна.
  • 100 р. цукру
  • 250 мл. молока

Тісто:

  • 5 яєць
  • 100 р. цукру
  • 700 р. борошна
  • 120 р. масло вершкове

Спосіб приготування:

Для початку приготуємо опару. Всі компоненти вказані в рецепті. Беремо миску, раскрошим в неї дріжджі. Вливаємо в них тепле молоко, цукор, щіпку солі, борошно. Всі добре розмішуємо. Потім накриваємо ємність з вмістом серветкою. Відправляємо в тепле місце на 15-30 хвилин.

Далі розбиваємо яйця в чисту миску.

На цьому етапі можна для глазурі відокремити один білок і прибирати його в холодильник.

До яйцям висипаємо цукор і розбиваємо міксером (виделкою) до однорідного стану. Виливаємо масу у підійшла опару. Поступово висипаємо борошно і все добре розмішуємо. Туди ж вмішуємо розтоплене вершкове масло. Вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане прилипати до рук. Це можна зробити на столі або в ємності.

Злегка припудрюємо його зверху борошном. Накриваємо рушником і залишаємо в теплі на 1 годину. Після цього його ще раз обминаємо руками. Присипаємо борошном. Приступаємо до формування кульок. Укладаємо їх у підготовлені формочки для випічки.

Вони повинні заповнювати половину від обсягу тари. Даємо їм ще постояти в теплі 25 – 35 хвилин. Потім поміщаємо їх у розігріту духовку на 30 – 40 хвилин до готовності. Готовність перевіряємо шпажкою. Нею ми акуратно проткнем виріб, якщо вона вийде легко і буде суха.

Пиріг готовий. Виймаємо його з печі. Даємо трохи охолонути. Прикрашаємо на свій смак.