Великодні паски — прості і смачні рецепти

Кращий рецепт паски на Великдень паска з живими дріжджами

Випічка виходить дуже солодким і важкою. Готові вироби довго зберігаються і не черствіють, все це завдяки компонентам.

Інгредієнти:

  • 1 кг. борошно
  • 0,5 л. молоко
  • 7 шт. яєць
  • 60 р. дріжджі (живі)
  • 200 г вершкове масло
  • 200 р. цукру
  • 1 ч. л. ванілін
  • 70 р. родзинки, цукати

 

 

Спосіб приготування:

Підігріваємо молоко до 36-40 0С. Переливаємо його в чашу і додаємо до них подрібнені дріжджі. Перемішуємо дерев’яною лопаткою, щоб швидше розчинилися. Додаємо до них 1 склянки цукру і 3 склянки просіяного борошна (поступово).

Все добре збовтуємо до однорідного стану. Після цього ємність з вмістом накриваємо серветкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин. Ми тим часом розбиваємо яйця в окремі миски. Відокремлюємо жовтки від білків.

Увага! Чашку з 2 – ма білками прибираємо в холодильник. Вони нам згодяться для глазурі. Вони знадобляться для глазурі.

У жовтки висипаємо залишок цукру і розбиваємо до розчинення цукру. Далі збиваємо білки до щільної піни. Попередньо кинемо трохи солі в них.

Розтоплюємо на газу вершкове масло і злегка охолодити його. Приступаємо до тесту. Вона за цей час повинна збільшитися у 2 або 2,5 рази. Беремо лопатку і акуратно вимішуємо. Починаємо від стінок ємності. Потім додаємо туди ж жовтки, ванільний цукор і 2 склянки борошна. Добре все вимішуємо. Потім додаємо збитий білок. Перемішуємо не дуже сильно. В заготовку виливаємо рідке масло. Знову працюємо мішалкою. Також вводимо поступово борошно в тісто. Якщо втомилися працювати, кличте на допомогу домочадців. Вимішувати зручніше на поверхні столу. Ось вже тісто не липне до рук. Скачуємо його в кулю. Перекладаємо його в зручну ємність. Попередньо присипаємо всередині борошном.

Це робимо для того, щоб було зручніше його витягати. Накриваємо нашу посуд з кругляш рушником і залишаємо на 1 годину в теплому місці. Ми ж не будемо втрачати час дарма. Вимиємо родзинки. Потім його запарим на 20 хвилин в теплій воді. Після цього просушити на паперових рушниках.

Приготуємо паперові формочки для великодньої випічки, змастимо їх жиром.

Тісто тим часом вже підійшло. Стало високим і щільним. Що далі робити? Змащуємо рослинним маслом робочу поверхню столу і витягуємо наше тісто на нього. Ще раз його розминаємо руками. Висипаємо в кулю сухофрукти і знову працюємо, щоб рівномірно розподілилися добавки в тесті.

Беремо ніж, змащуємо його, щоб краще ковзав. Будемо заповнювати підготовлені ємності заготівлею на 2/3 від об’єму тари. Перед тим як помістити шматок маси в пакети, ми його знову вимішуємо і надаємо форму кулі.

Заповнюємо таким чином всю тару для випічки. Після цього, залишаємо їх на столі на 30 хвилин. За цей час наша опара піднялась. Ми беремо піддон. Вистилаємо його дно пергаментом і встановлюємо формочки з масою. Кладемо все в теплу духовку. Вниз печі поставимо чашу з водою. Це робимо для того, щоб випічка не підгоріла. Готувати будемо 40-50 хвилин при температурі 180 °С.

По готовності прикрашаємо наш виріб різнокольоровою присипкою, цукатами або сухофруктами.