Великодні паски — прості і смачні рецепти

Паска — вологий і дуже смачний (самий швидкий рецепт)

Тим, хто любить експериментувати, спробуйте цей рецепт. Виходить випічка наивкуснейшей. Дивуйте домочадців і радійте самі. Спробуйте і вам сподобається.

Інгредієнти.

Для тіста:

  • 500 р. борошна
  • 6 р. дріжджів (сухих)
  • 60 мл води
  • 200 мл молоко
  • 70 р. цукру
  • 40 р. вершкового масла (розтопити)
  • 50 р. рослинного масла
  • 1 яйце
  • 1/2 ч. л. солі

Прикраса – крихтою:

  • 100 г. борошна
  • 100 р. цукор
  • 80 -100 р. холодного вершкового масла
  • Начинка:
  • цукати, родзинки або будь-які сухофрукти
  • форми

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. Будемо змішувати в окремій ємності дріжджі і воду.

В іншу миску розбиваємо яйце, додаємо розтоплене вершкове масло, олію, молоко. Все перемішуємо до однорідного стану. Кидаємо до них сіль, цукор. Добре їх вмішуємо в масу до розчинення цукру. Виливаємо до них дріжджі.

Поступово висипаємо до продуктів просіяне борошно. Починаємо вимішувати тісто ложкою, далі руками. Воно спочатку буде липким.

Увагу. Борошно не додаємо. Працюємо до тих пір, поки тісто не почне збиратися в грудку.

Після цього викладаємо його на поверхню кухонного столу. Робочу поверхню попередньо припудрюємо борошном. І починаємо вимішувати до утворення грудки, не липнущего до рук. Якщо будемо розрізати ножем, воно не потягнеться за ним. І буде дуже красивим на розрізі з бульбашками.

Після цього, надаємо заготовки форму кулі, поміщаємо його в чашу (змащуємо її рослинним маслом) і відправляємо на расстойку на 100 -120 хвилин у тепле місце.

Робимо крихту.

Беремо миску і змішуємо в ній цукор, борошно, холодне вершкове масло. Останній компонент режим на дрібні шматочки ножем.

Потім масу перетираємо руками до утворення крихти (з горошину). Закриваємо харчовою плівкою (пакетом) і відправляємо чашу з вмістом в холодильник.

Приступаємо до приготування кексів.

На робочому кухонному столі, попередньо його борошном, розкачуємо прямокутний пласт (будь-якої товщини). Середину тесту по всій довжині посипаємо сухарями, цукатами, родзинками.

Далі краї виробу звертаємо до середини. І проходимо по заготівлі качалкою кілька разів.

Процедуру з посипками повторюємо. Підбираємо краї один до одного. Проходимся качалкою.

Потім нашу ковбаску ріжемо на шматочки, відповідні половині висоти форм для випікання.

Після цього нарізані частини з’єднуємо і поміщаємо в паперову тару. Злегка ущільнюємо. Посипаємо сухарями і прибираємо на 25-40 хвилин у тепле місце.

Випікати будемо в розігрітій духовці 30-50 хвилин до готовності. Час залежить від розміру форм.

Готовність перевіряємо тонкою паличкою. Потім акуратно виймаємо їх з печі. Укладаємо на бочок. Злегка покатаємо. Виймаємо з тари. Повністю охолодити.

Приємного апетиту.