Великодні паски — прості і смачні рецепти

Листковий паска Краффин

Любителям листкової випічки рекомендую поласувати краффином. Додадуть шарму улюблені сухофрукти і горіхи. Особливих прикрас не потрібно, адже у цієї випічки виходить дуже симпатична шапочка.

Расслаивающееся тісто з смачною прошарком з цукатів, сухофруктів і прянощів не залишить байдужим.

Інгредієнти:

опара

  • 2 ч. л сухих дріжджів
  • 1ст.л. цукру
  • 3 ст. л борошна
  • 125 мл теплого молока

тісто

  • борошно 350 – 550 р.
  • 1 яйце + 2 жовтки
  • 0,5 ч. л солі
  • 100 р. цукру
  • 40 р. злив. масла (розтопленого)
  • 1 ст. л. ростить. масла
  • 1 сл.л цедри апельсина
  • сухофрукти за смаком

Спосіб приготування:

Сухофрукти промиємо, запарим в теплій воді і просушити.

Приготуємо опару: в миску висипаємо дріжджі, цукор. Виливаємо до них молоко (тепле). Просіваємо борошно і відправляємо в чашку. Все перемішуємо. Кількість зазначено в рецепті. Накриваємо ємність серветкою або кришкою. Даємо постояти 20-30 хвилин (в мікрохвильовку).

Увага: на кухні повинно бути тепло і відсутні протяги.

Ми займемося тестом.

Збиваємо яйця з цукром і сіллю (щіпка) до білої пишної маси. Вливаємо до них охолоджене розтоплене вершкове масло і додамо рослинного. Ще раз зіб’ємо масу.

За цей час підійшла опара. Відправляємо її в яєчну суміш. Акуратно перемішуємо лопаткою. Далі поступово будемо вмішувати борошно. Додаємо її невеликими порціями, щоб не перестаратися. Тісто не повинно липнути до рук. Перемішуємо міксером (блендером, віночком). Потім перекладаємо його на чисту поверхню столу.

Попередньо її присипаємо борошном. Заготівлю розкачуємо. Висипаємо родзинки, цедру. Протягом 15 хвилин вимішуємо масу руками. І підсипаємо трохи борошна (100 г). У загальній складності додано всього 550 р. Маса вже добре відходить від столу, але ще прилипає до рук. Змащуємо руки рослинним маслом і продовжуємо ще вимішувати хвилин 10-15 (без борошна). Повертаємо наш кругляш в чашу, накриваємо серветкою і залишаємо підходити на 2 години.

За цей час рекомендується обім’яти руками один раз заготовку. Після цього ставимо тісто на стіл. Трохи його подмесим і розділимо на 4 частини. Кожен шматочок підкочуємо в кульки. Далі будемо їх розкачувати качалкою в прямокутні пластини.

Поверхню пласта змащуємо вершковим маслом і скручуємо їх в щільні рулони. Краєчки прищипываем. Так робимо з усіма коробочками.

Потім кожну ковбаску прорізаємо ножем посередині до кінця. Половинки закручуємо краями назовні в равлика.

Хвостик расплющим і на нього поставимо скручування. Так повторюємо з другою частиною. На неї водружаем перший рулет. Поміщаємо нашу заготовку у форму для випікання (паперову, силіконову тощо). Залишаємо її на расстойку ще на 10-15 хвилин.

Після цього відправляємо в розігріту духовку випікатися до готовності (від 30-50 хвилин).

Попередньо в піч поставимо піддон з водою.

Залишилося присипати верхівку цукровою пудрою та святкове частування готово!