Великодні паски — прості і смачні рецепти

Паска великодня рецепт без дріжджів дуже смачний

Цей рецепт для тих, у кого дуже мало вільного часу возитися з дріжджовим тістом. Результат вас порадує. Звичайно він вийде не зовсім пористим, але дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 250 -300 гр. сиру
  • 2/3 ст. цукру
  • 100 мл молоко
  • 3 яйця
  • 50 -70 р. олія рослинна
  • 1 ч. л. харчової соди
  • 1 ч. л. сік лимона
  • 1 ч. л. ваніліну
  • 450-530 р. борошна пшеничного
  • 100 р. родзинок
  • ½ Ч. л. солі

Спосіб приготування:

2 яйця поділяємо на жовтки і білки.

Білки прибираємо в холодильник. Вони потрібні для глазурі.

Третє яйце розбиваємо до жовтків. Висипаємо до них сіль, цукор.

Додаємо туди сир, рослинне масло. Все гарненько перемішуємо до однорідної консистенції. Після цього вливаємо тепле молоко. Кидаємо соду (гасимо попередньо лимонним соком), ванілін. Попрацюємо віночком. Додаємо родзинки. Висипаємо борошно поступово, щоб не перестаратися з кількістю. Обов’язково добре вмішуємо її в тісто. Воно повинно вийти м’яким, дуже ніжним і не липнути до рук. Далі готуємо формочки.

Змащуємо їх рослинною олією. На дно і поміщаємо пергамент. Підготовлені кульки викладаємо у підготовлені ємності для випічки. Вони повинні займати ½ частини від об’єму тари.

Готуємо наше виріб в розігрітій духовці при температурі 180 °С 40-60 хвилин (це залежить від розмірів форм). Після чого перевіряємо їх на готовність. Виймаємо з духовки, форми і даємо їм повністю охолонути.

Приємного апетиту. Зі святом вас усіх.