Шашлик з курки в духовці

Смачний шашлик з курки в духовці в рукаві для запікання

У цьому рецепті використовуємо рукав для запікання. Здивувалися, я теж. Але шматочки будуть дуже соковитими і смачними. У пакеті м’ясо будь-якого розміру не підсихає, пропікається рівномірно.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо
  • цибуля
  • оцет
  • приправа до шашлику
  • паприка
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

Беремо гомілки, стегенця курки обрізаємо з них м’ясо. Кісточки відкладаємо вбік. Філе нарізаємо невеликими шматочками. Миємо і складаємо в глибоку миску. Цибулю чистимо і нарізаємо частину кільцями, і півкільцями. Той, що нашинкован шматочками, додаємо до м’яса. Туди ж кидаємо всю приправу. Все перемішуємо і намагаємося руками продукти прим’яти, щоб цибуля віддав сік. Потім буквально крапни кислоти або лимонного соку (можна більше). Викладемо в масу решти гіркий компонент.

Ще раз потормошим суміш. Закриємо її плівкою. Залишаємо маринуватися в прохолодному місці не менше 2-х годин. Далі нанизуємо заготовку на шпажки, які заздалегідь покладемо в холодну воду і потримаємо там 30-40 хвилин. Потім заповнені палички поміщаємо в рукав для запікання. Зав’язуємо його з двох сторін.

Не забуваємо робити зверху проколи, щоб він не вибухнув. Пакет укладаємо на піддон. Запікаємо в добре розігрітій духовці при температурі 180 градусів на протязі 60 хвилин. Даємо частування час трохи охолонути. Будемо насолоджуватися смачним, соковитим шашликом.