Шашлик з курки в духовці

Шашличок з курячого філе в духовці на шпажках з овочами

У цьому рецепті приготуємо відразу гарнір і шашличок. Завдяки соусам, частування виходить дуже ніжним, соковитим і смачним. Таке блюдо з задоволенням уплетут всі домочадці.

Інгредієнти:

  • курячі грудки
  • помідори черрі
  • солодкий перець
  • бекон
  • гриби (печериці)
  • картопля
  • суміш перців
  • сіль

соус для картоплі:

  • рослинна олія
  • чорний перець
  • часник

соус для м’яса і печериць:

  • майонез
  • гірчиця
  • спеції для курки

Спосіб приготування:

М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо й обсушуємо. Картоплю відварюємо до напівготовності у мундирі і не очищаємо. Овочі миємо під проточною водою.

Солодкий перець нарізаємо часточками. Бекон—тонкими слайсами. Цибулю — кільцями.

Приготуємо соус для курки, грибів і картоплі в окремих мисках. Потім їх замаринуем. В картоплі зробимо попередньо легкі надрізи, потім помістимо його в приправу. Залишимо всі постояти і насититися маринадами на 1 годину на столі.

Нанизуємо на шпажки продукти. Потім укладаємо все на піддоні, попередньо його змащуємо рослинним маслом. Розміщуємо поруч картоплю в мундирі, кільця цибулі, зубчики часнику і заповнені шпажки. Ось такий смачний натюрморт вийшов. Посипаємо зверху сумішшю перців. Відправляємо смакоту в розігріту духовку на 60-90 хвилин. Готуватися закуска буде при температурі 180 градусів. Ви вже напевно відчуваєте який аромат поширюється кухні. Даємо трохи охолонути і запрошуємо всіх до столу. Втім вони вже сидять і чекають. Приємного апетиту.