Шашличок з курячого філе в духовці на шпажках з овочами
У цьому рецепті приготуємо відразу гарнір і шашличок. Завдяки соусам, частування виходить дуже ніжним, соковитим і смачним. Таке блюдо з задоволенням уплетут всі домочадці.
Інгредієнти:
- курячі грудки
- помідори черрі
- солодкий перець
- бекон
- гриби (печериці)
- картопля
- суміш перців
- сіль
соус для картоплі:
- рослинна олія
- чорний перець
- часник
соус для м’яса і печериць:
- майонез
- гірчиця
- спеції для курки
Спосіб приготування:
М’ясо нарізаємо невеликими шматочками, промиваємо й обсушуємо. Картоплю відварюємо до напівготовності у мундирі і не очищаємо. Овочі миємо під проточною водою.
Солодкий перець нарізаємо часточками. Бекон—тонкими слайсами. Цибулю — кільцями.
Приготуємо соус для курки, грибів і картоплі в окремих мисках. Потім їх замаринуем. В картоплі зробимо попередньо легкі надрізи, потім помістимо його в приправу. Залишимо всі постояти і насититися маринадами на 1 годину на столі.
Нанизуємо на шпажки продукти. Потім укладаємо все на піддоні, попередньо його змащуємо рослинним маслом. Розміщуємо поруч картоплю в мундирі, кільця цибулі, зубчики часнику і заповнені шпажки. Ось такий смачний натюрморт вийшов. Посипаємо зверху сумішшю перців. Відправляємо смакоту в розігріту духовку на 60-90 хвилин. Готуватися закуска буде при температурі 180 градусів. Ви вже напевно відчуваєте який аромат поширюється кухні. Даємо трохи охолонути і запрошуємо всіх до столу. Втім вони вже сидять і чекають. Приємного апетиту.