Як замаринувати курку в кефірі для приготування шашлику в домашніх умовах
У цьому рецепті використовуємо в якості маринаду кефір і прянощі, а також різноманітні приправи. Розглянемо покроково спосіб приготування страви в домашніх умовах. Виходить воно м’яким, соковитим, ароматним і дуже смачним. Готується легко і просто.
Інгредієнти:
- курячого філе
- 1 ст. кефіру
- 2 ч. л. солі
- 1 ч. л. чорного перцю
- 2 ч. л. суміші приправ (будь-які)
- 1 год л меленого імбиру
- 1 год л паприки
- 3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
В першу чергу, наріжемо невеликими шматочками м’ясо птиці. Обов’язково промиємо і злегка обсушим. Потім помістимо його в зручну чисту тару.
Заливаємо кефіром. Додаємо всі інші компоненти за рецептом.
Масу добре перемішуємо.
Закриваємо ємність плівкою (фольгою, кришкою). Залишаємо заготівлю маринуватися не менше ніж на 1 годину (бажано більше).
Але що робити, якщо дуже хочеться.
Щоб шпажки не згоріли від высой температури, їх обов’язково замочуємо у воді на 20-30 хвилин.
Через зазначене беремо ароматні шматочки птиці і нанизуємо їх на мокрі палички. Дно форми для запікання закриваємо фольгою (пекарської папером), щоб нічого не пригоріло і так легше буде відмивати посуд.
Викладаємо палички з м’ясом на борти форми. Відправляємо смакота підсмажуватися в розігріту духовку на 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів. Час залежить духовки і товщини шматочків. Потім викладаємо гаряченький шашличок на тарілочку до салату або прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.