Шашлик з курки в духовці

Як замаринувати курку в кефірі для приготування шашлику в домашніх умовах

У цьому рецепті використовуємо в якості маринаду кефір і прянощі, а також різноманітні приправи. Розглянемо покроково спосіб приготування страви в домашніх умовах. Виходить воно м’яким, соковитим, ароматним і дуже смачним. Готується легко і просто.

Інгредієнти:

  • курячого філе
  • 1 ст. кефіру
  • 2 ч. л. солі
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 2 ч. л. суміші приправ (будь-які)
  • 1 год л меленого імбиру
  • 1 год л паприки
  • 3 зубчики часнику

Спосіб приготування:

В першу чергу, наріжемо невеликими шматочками м’ясо птиці. Обов’язково промиємо і злегка обсушим. Потім помістимо його в зручну чисту тару.

Заливаємо кефіром. Додаємо всі інші компоненти за рецептом.

Масу добре перемішуємо.

Закриваємо ємність плівкою (фольгою, кришкою). Залишаємо заготівлю маринуватися не менше ніж на 1 годину (бажано більше).

Але що робити, якщо дуже хочеться.

Щоб шпажки не згоріли від высой температури, їх обов’язково замочуємо у воді на 20-30 хвилин.

Через зазначене беремо ароматні шматочки птиці і нанизуємо їх на мокрі палички. Дно форми для запікання закриваємо фольгою (пекарської папером), щоб нічого не пригоріло і так легше буде відмивати посуд.

Викладаємо палички з м’ясом на борти форми. Відправляємо смакота підсмажуватися в розігріту духовку на 20-30 хвилин при температурі 180-200 градусів. Час залежить духовки і товщини шматочків. Потім викладаємо гаряченький шашличок на тарілочку до салату або прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту.