Шашлик з курки в духовці

Курячий шашлик у фользі в духовці —соєвий (соус) маринад для курячого шашлику в духовці

У цьому рецепті використовуємо соєвий соус, який додасть і прискорить час приготування страви. Коріандр додасть закуски непередаваний аромат і приємний присмак.

Інгредієнти:

  • куряче філе
  • 1 ч. л. коріандр (мелений)
  • сіль, перець – за смаком,
  • 100 мл соєвий соус
  • 100 мл вода
  • 2 ст. л. сметани

Спосіб приготування:

Підготуємо м’ясо. Наріжемо його не великими пластинами (шматочками). Складаємо їх в глибоку чашу. Будемо маринувати. Для цього додаємо в миску— всі прянощі і приправи за рецептом. З сіллю обережніше, не перебарщиваем, так як ще буде соєвий соус (він досить солоний). Туди ж вливаємо воду, сметану. Масу перемішуємо.

Закриваємо миску плівкою (кришкою). Залишаємо маринуватися не менше 60 хвилин в прохолодному місці (холодильнику). Потім покладемо шпажки в холодну воду, щоб вони не обвуглилися при високій температурі. Після цього нам знадобиться піддон, вистилаємо його фольгою. Беремо заготовку з м’ясом і нанизуємо їх на вологі палички.

Далі укладаємо їх на бортики форми, так щоб м’ясо було на вазі. Зверху прикриваємо блискучим покривним матеріалом. Поміщаємо заповнену форму в розігріту духовку до 180 градусів. Час приготування 30 хвилин.

Бажано, через 20 хвилин зняти фольгу. За решту 10 хвилин частування підрум’яниться і буде смачним, м’яким і соковитим.