Курячий шашлик у фользі в духовці —соєвий (соус) маринад для курячого шашлику в духовці
У цьому рецепті використовуємо соєвий соус, який додасть і прискорить час приготування страви. Коріандр додасть закуски непередаваний аромат і приємний присмак.
Інгредієнти:
- куряче філе
- 1 ч. л. коріандр (мелений)
- сіль, перець – за смаком,
- 100 мл соєвий соус
- 100 мл вода
- 2 ст. л. сметани
Спосіб приготування:
Підготуємо м’ясо. Наріжемо його не великими пластинами (шматочками). Складаємо їх в глибоку чашу. Будемо маринувати. Для цього додаємо в миску— всі прянощі і приправи за рецептом. З сіллю обережніше, не перебарщиваем, так як ще буде соєвий соус (він досить солоний). Туди ж вливаємо воду, сметану. Масу перемішуємо.
Закриваємо миску плівкою (кришкою). Залишаємо маринуватися не менше 60 хвилин в прохолодному місці (холодильнику). Потім покладемо шпажки в холодну воду, щоб вони не обвуглилися при високій температурі. Після цього нам знадобиться піддон, вистилаємо його фольгою. Беремо заготовку з м’ясом і нанизуємо їх на вологі палички.
Далі укладаємо їх на бортики форми, так щоб м’ясо було на вазі. Зверху прикриваємо блискучим покривним матеріалом. Поміщаємо заповнену форму в розігріту духовку до 180 градусів. Час приготування 30 хвилин.
Бажано, через 20 хвилин зняти фольгу. За решту 10 хвилин частування підрум’яниться і буде смачним, м’яким і соковитим.