Рецепт шашлику з курки в банку на шпажках
Для рецепта знадобиться суха чиста банку (з розміром ви можете самі визначитися). В даному випадку 3-х літрова. Її обов’язково перевіряємо, щоб не було відколів і тріщин. Також нам знадобиться куряче м’ясо (філе грудки). Будемо готувати в маринаді, який зробить шматочки ароматними і дуже смачними.
Інгредієнти:
- м’ясо куряче
- сіль
- приправа до шашлику
- паприка (за бажанням)
- сік лимона
- банку чистий
- фольга
- шпажки
маринад для лука:
- 100 -200 мл води
- 1 ч. л. оцту
- 1 с. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
Спосіб приготування:
Очищену цибулю наріжемо кільцями. Замаринуем його в оцті з цукром і сіллю. (1 ч. л. оцту, 1 ст. ложка цукру і 1/2 ч. л. солі)
Ріжемо невеликими шматочками м’ясо. Знімаємо шкірку і жир. Додамо в нього всі спеції за рецептом і сік лимона. Добре перемішаємо і замаринуем. Залишимо постояти 30-40 хвилин. Шпажки потримаємо в холодній воді, для того щоб вони не тягнули вологу з курки. Далі нанизуємо на них цибулю і м’ясо, чергуючи їх між собою.
Беремо банку , причому вона повинна бути чистою і без сколів і тріщин. Якщо ви цього не зробите, треба буде через 40-50 хвилин швидко зняти укрывку, а після вимкнення газу, знову повернути на горлечко. Вирішувати вам. Додаємо в неї рідкий дим за бажанням. Укладаємо заповнені шампура в балон. Закриваємо горловину фольгою. В ній зробимо кілька проколів для виходу вологи. Ставимо ємність в холодну духовку. Включаємо піч, регулюємо температуру до 180 -200 градусів. Час приготування шашлику 50-60 хвилин.
Через годину вимикаємо вогонь. Але тару з закускою залишаємо всередині до повного охолодження духовки. Якщо ви вирішите не чекати, вона може лопнути й зіпсувати вам настрій. Приємного апетиту.