Шашлик з курки в духовці

Рецепт шашлику з курки в банку на шпажках

Для рецепта знадобиться суха чиста банку (з розміром ви можете самі визначитися). В даному випадку 3-х літрова. Її обов’язково перевіряємо, щоб не було відколів і тріщин. Також нам знадобиться куряче м’ясо (філе грудки). Будемо готувати в маринаді, який зробить шматочки ароматними і дуже смачними.

Інгредієнти:

  • м’ясо куряче
  • сіль
  • приправа до шашлику
  • паприка (за бажанням)
  • сік лимона
  • банку чистий
  • фольга
  • шпажки

маринад для лука:

  • 100 -200 мл води
  • 1 ч. л. оцту
  • 1 с. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі

Спосіб приготування:

Очищену цибулю наріжемо кільцями. Замаринуем його в оцті з цукром і сіллю. (1 ч. л. оцту, 1 ст. ложка цукру і 1/2 ч. л. солі)

Ріжемо невеликими шматочками м’ясо. Знімаємо шкірку і жир. Додамо в нього всі спеції за рецептом і сік лимона. Добре перемішаємо і замаринуем. Залишимо постояти 30-40 хвилин. Шпажки потримаємо в холодній воді, для того щоб вони не тягнули вологу з курки. Далі нанизуємо на них цибулю і м’ясо, чергуючи їх між собою.

Беремо банку , причому вона повинна бути чистою і без сколів і тріщин. Якщо ви цього не зробите, треба буде через 40-50 хвилин швидко зняти укрывку, а після вимкнення газу, знову повернути на горлечко. Вирішувати вам. Додаємо в неї рідкий дим за бажанням. Укладаємо заповнені шампура в балон. Закриваємо горловину фольгою. В ній зробимо кілька проколів для виходу вологи. Ставимо ємність в холодну духовку. Включаємо піч, регулюємо температуру до 180 -200 градусів. Час приготування шашлику 50-60 хвилин.

Через годину вимикаємо вогонь. Але тару з закускою залишаємо всередині до повного охолодження духовки. Якщо ви вирішите не чекати, вона може лопнути й зіпсувати вам настрій. Приємного апетиту.