Шашлик з курки в духовці

Як приготувати курячий шашлик на шпажках в духовці

Виходить м’ясо по цьому рецепту дуже соковитим і красивим. Це блюдо буде прикрасою столу. Приготувати її не складно. Потрібен червоний та звичайний лук. Як зробити смачний маринад, читаємо нижче .

Інгредієнти:

  • курячого філе
  • дрібний червоний лук
  • помідори черрі
  • ріпчаста цибуля
  • зелень (кріп, петрушка, кінза)
  • оцту
  • рослинної олії
  • сіль за смаком
  • 1 ст. л рідкого диму
  • хмелі-сунелі
  • чорний перець
  • дерев’яні шпажки

Спосіб приготування:

Білий звичайний лук очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Перекладаємо в миску, в якій будемо готувати маринад. Моєму м’ясо, обсушуємо і нарізаємо шматочками розміром приблизно 3 х 5 див. Складаємо в чашку до натертому продукту.

Потім подрібнюємо гілочки зелені. Додаємо її в загальну масу. Туди ж відправляємо сіль, спеції, олію, оцет, рідкий дим. Все добре перевернемо, перемішуємо.

Для краси моменту викладаємо червоні цибулини. Кришкою або плівкою щільно закриваємо ємність і залишаємо в такому стані не менше ніж на 2 години. За цей час шматочки замаринуются, просочаться маринадом. За цей час бажано струшувати блюдо кілька разів. Далі обов’язково замочимо палички у воді (якщо вони дерев’яні).

Потім будемо створювати шедевр. Овочі і м’ясо нанизуємо на шпажки, чергуючи їх між собою компоненти. Цибулини разрежем навпіл. Нанизуємо їх через середину, щоб цибуля залишився цілісним.

Змащуємо піддон рослинним маслом і викладаємо в нього заготовки. Заздалегідь розігріваємо духовку. Ставимо деко з вмістом в піч на 25-30 хвилин до готовності. Готується при температурі 180-200 градусів. Потім дістаємо і подаємо до столу на блюді. Прикрашаємо за бажанням. Приємного апетиту.