«М’ясо як шашлик» — курячі стегна на цибулевої подушці
Захотілося шашлику, а на вулиці мокро, холодно бррр. Нічого страшного, будемо робити вдома в духовці. Для приготування підійдуть будь-які частини курки. Страва вийде дуже смачним, соковитим з приємним ароматом.
Інгредієнти:
- курка (стегенця, гомілки, філе, крильця)
- цибуля ріпчаста
- сіль
- майонез
- приправа для курки
Спосіб приготування:
Беремо основний продукт. Якщо целиковая курочка, розбираємо на частини, щось відкладаємо для приготування супів. Далі миємо й обсушуємо. Потім приготуємо маринад. Нам знадобиться невелика миска. У неї додаємо майонез, сіль, яку приправу за вашим бажанням. Натираємо цією сумішшю м’ясо.
Поміщаємо її в зручну ємність і залишаємо маринуватися не менше, ніж на 1 годину.
Нарізаємо цибулю кільцями або половинками (як вам більше подобається.
Беремо форму, промазуємо її внутрішню поверхню олією. Викладаємо в неї порізану овоч, так щоб він прикривав дно на 1-2 див. Потім на таку ароматну подушку укладаємо замариновані шматочки.
Заздалегідь розігріваємо духовку. Поміщаємо піддон з нашим шедевром в піч на 40-50 хвилин. Температура запікання 180 градусів. Шашлик виходить дуже смачною із золотистою рум’яною скоринкою.