Шашлик з курки в духовці

Рецепт приготування курячого шашлику на шпажках в духовці з картоплею і овочами

Такий страву можна готувати хоч кожен день. Просто, швидко і дуже смачно. До м’яса і картоплі можна додавати будь-які ваші улюблені овочі. Тільки другий компонент треба попередньо відварити до готовності, так як час готування у них різне.

Інгредієнти:

  • куряче філе
  • молода картопля
  • перець болгарський
  • мед 2 ст. л.
  • часник 2 зубчики
  • соєвий соус за смаком
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:
Перше, що ми зробимо, це відваримо картоплю в підсоленій воді до готовності. Далі промиваємо м’ясо і нарізаємо його не великими пластинами. Очищений солодкий перець подрібнюємо на невеликі шматочки. Замочимо в холодній воді шпажки хвилин на 30-40.

Готуємо маринад. Для цього візьмемо глибоку миску. Наливаємо в неї соєвий соус. Додаємо в нього подрібнений часник, сіль, перець за смаком і мед.

Занурюємо в ароматну суміш порізані шматочки птиці.

Поки ми з цим боролися, картопля зварилася. Розрізаємо її на кілька частин.

Нанизуємо на мокрі палички продукти, чергуючи їх між собою. Викладаємо заповнені шпажки на змащену рослинним маслом форму або піддон. Поллємо на них свержу маринадом або змастимо пензликом.

Поміщаємо в розігріту духовку до готовності (20-30 хвилин). Запікається страву при 180-200 градусів. Відмінний обід або вечерю гоов. Приступаємо до дегустації. Приємного апетиту.