Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Курка гриль в духовці на рожні

Це найбільш виграшний варіант приготування кури в духовці. Вона виходить з усіх боків рум’яної і рівномірно підсмаженою. Виглядає так апетитно і виділяє такий аромат. Тільки після приготування обов’язково виймаємо тушку з духовки, в іншому випадку – скоринка не буде хрусткою.

Інгредієнти:

  • курча
  • сіль
  • перець
  • спеції за смаком
  • часник сушений
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2-3 ч. л. гірчиці
  • майонез

Спосіб приготування:

Перше, що ми робимо, це готуємо тушку до майбутнього процесу. Для цього ми її смалимо на газу (якщо це необхідно), потім очищаємо ножем, далі миємо й обсушуємо. Після таких маніпуляцій перекладаємо її в зручний миску або чашу. І натираємо всіма компонентами, зазначеними в рецепті.

Робимо це дуже ретельно з усіх боків і всередині теж. Накриваємо посуд кришкою. Виконали? Залишаємо тару з вмістом в теплому місці на 30-40 хвилин промаринуватися. Після закінчення зазначеного часу, беремо насадку для гриля. І будемо правильно насаджувати тушку без мотузок на шомпол. Протикаємо спочатку одну ногу домашньої птиці і ось таким чином вона у нас нікуди не дінеться. Потім таким же чином поступаємо з другої. І тільки після цього поміщаємо на стрижень тушку. Шкурку у верхньому отворі теж закріплюємо, щоб нічого не бовталося. Далі так само чинимо з крилами.

Ура, мис цим впоралися. Потім закріплюємо всю конструкцію – нижніми ножами протикаємо гомілки. Другий шпилькою закріплюємо верх тушки і закручуємо. Намагаємося максимально зафіксувати дичину на рожні. Тепер выдохнем. І займемося духовкою. Встановлюємо підставку з отворами для гриля і вниз поміщаємо піддон. У нього бажано налити води, щоб надалі капає жир не горів. І потім укладаємо вертел з курочкою. Знімаємо з нього ручку. Далі вибираємо і встановлюємо режим готування. Випікаємо при температурі 180 °С приблизно 70-90 хвилин.

Включаємо процес і чекаємо. Далі даємо нашому частування охолонути. Знімемо її у зворотному порядку. Якщо ж вам не терпиться готовий виріб спробувати – робіть це із задоволенням, але не обжигайтесь. І приємного апетиту.