Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Смачна курочка в духовці з хрусткою скоринкою на банку

За цим рецептом, частування виходить соковитим і просочується ароматами не тільки зовні, але і зсередини. Банку обов’язково повинна бути чистою (без присутності папери). Та все дуже просто готується, а в результаті отримуємо відмінне блюдо як для святкового столу, так і для повсякденного обіду або вечері.

Інгредієнти:

  • курча
  • по 1 ч. л. сіль, перець, гірчиця
  • 1 ч. л. раст. масла
  • банку 0,7 л. чистий
  • лавровий лист і розмарин

Спосіб приготування:

Птицю промиваємо й обсушуємо на паперових полотенчиках. Далі беремо спеції і змішуємо їх разом. Додаємо туди ж і масло. З ним приправа краще розкривається і утворюється рум’яна кірочка. Робимо надрізи на грудці основного продукту. І натираємо тушку приготованою сумішшю. Залишаємо промаринуватися на 20-30 хвилин.

Смажити будемо на банці зі спеціями. І обов’язково наллємо в неї води. Рідина буде кипіти, і прогрівати дичину зсередини. І вийде вона рум’яної з хрусткою скоринкою.

Банку краще брати довгу з вузьким горлечком.
Відправляємо птицю з тарою в розігріту духовку.

Верхівку накриваємо фольгою хвилин на 40-50, щоб не згоріла. Смажитися буде при 180-200 °С.

Після того як скинемо фольгу, тушку бажано поливати соком, щоб була рум’яніша. Готувати будемо 90 хвилин. Прикрашати можна на ваш смак. І приємного апетиту.