Смачна курочка в духовці з хрусткою скоринкою на банку
За цим рецептом, частування виходить соковитим і просочується ароматами не тільки зовні, але і зсередини. Банку обов’язково повинна бути чистою (без присутності папери). Та все дуже просто готується, а в результаті отримуємо відмінне блюдо як для святкового столу, так і для повсякденного обіду або вечері.
Інгредієнти:
- курча
- по 1 ч. л. сіль, перець, гірчиця
- 1 ч. л. раст. масла
- банку 0,7 л. чистий
- лавровий лист і розмарин
Спосіб приготування:
Птицю промиваємо й обсушуємо на паперових полотенчиках. Далі беремо спеції і змішуємо їх разом. Додаємо туди ж і масло. З ним приправа краще розкривається і утворюється рум’яна кірочка. Робимо надрізи на грудці основного продукту. І натираємо тушку приготованою сумішшю. Залишаємо промаринуватися на 20-30 хвилин.
Смажити будемо на банці зі спеціями. І обов’язково наллємо в неї води. Рідина буде кипіти, і прогрівати дичину зсередини. І вийде вона рум’яної з хрусткою скоринкою.
Банку краще брати довгу з вузьким горлечком.
Відправляємо птицю з тарою в розігріту духовку.
Верхівку накриваємо фольгою хвилин на 40-50, щоб не згоріла. Смажитися буде при 180-200 °С.
Після того як скинемо фольгу, тушку бажано поливати соком, щоб була рум’яніша. Готувати будемо 90 хвилин. Прикрашати можна на ваш смак. І приємного апетиту.