Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Як приготувати курку цілком з хрусткою скоринкою з майонезом і часником

У цьому рецепті використовуємо мінімум компонентів. Але запечена тушка виходить дуже соковитою з приємним ароматом. А рум’яна кірочка своїм виглядом викликає апетит і виділяє такий запах, що домочадці вже біжать на кухню знімати пробу. Готуйте із задоволенням.

Інгредієнти:

  • курча
  • 100 р. майонезу
  • 3-5 зубчиків часнику
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

Птицю переглядаємо, очищаємо від пір’я і прибираємо всі залишки нутрощів. Потім промиємо й обсушуємо паперовим полотенчиками. Часник чистимо і нарізаємо дрібними шматочками (можна пропустити через прес). І висипаємо його в миску.

Потім беремо тушку і викладаємо у форму для запікання. Далі її солимо, перчимо і обмазуємо з усіх боків майонезом. І після цього обсипаємо рівномірно всю її часником.

Залишаємо на 30 хвилин промаринуватися при кімнатній температурі. Потім відправляємо заготовку в розігріту духовку на 40 -60 хвилин. Запікати будемо при температурі 180 °С.

Після цього перевіряємо м’ясо на готовність (шпажкою або ножем). Прикрашаємо смачну і соковиту курочку свіжою зеленню кропу. Приємного апетиту.