Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Запечена курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Це дуже простий рецепт приготування. І той же час безпрограшний варіант. Мінімум компонентів, які завжди знайдуть на кухні у господині. Підійде як для сімейного вечері, так і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • курча
  • часник
  • сіль
  • приправа
  • майонез

Спосіб приготування:

Тушку переглядаємо її гарненько, щоб не було пір’я і залишків нутрощів. Потім промиваємо й обсушуємо.

Змішуємо сіль, приправи і майонез. Суміш перемішуємо і обмазуємо нею нашу дичину. Даємо страві настоятися 30-40 хвилин.

Далі підготуємо форму. На її дно викладаємо порізаний часник і жир з тушки (якщо є).

Після цього ставимо в розігріту духовку на 50-60 хвилин (до появи золотистої скоринки) при температурі 180-200 °С. Готовність перевіряємо ножем або шпажкою. Для того щоб вона була соковитою, можна поливати її виділеним соком під час смаження. Після цього перекладаємо нашу готування на красиву тарілку, можна зверху посипати подрібненою зеленню.

І приємного апетиту!