Як запекти курку в фользі в духовці цілком з овочами
Дичина, приготовлена таким способом, виходить дуже ніжним і ароматним, просоченим спеціями і приправами.
Інгредієнти:
- бройлер
- 500 р. баклажани
- 500 р. спаржева квасоля
- 2шт. солодкий перець
- 300-500 р. гриби
- 1-2 шт. морква
- 1 гол. цибуля
- 3 ст. л. йогурт
- 1 ч. л. гірчиця
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Птицю чистимо, промиваємо. Потім обріжемо жир. І помістимо його під шкірку грудки.
Далі приготуємо маринад. Беремо миску і виливаємо в неї йогурт, гірчицю, спеції і сіль. Все гарненько розмішуємо. І натираємо цією сумішшю тушку.
Після цього беремося за овочі та печериці. Їх обов’язково миємо, обсушуємо, очищаємо у міру потреби. І приступаємо подрібнювати соломкою моркву.
Також чинимо з болгарином. Цибулю шаткуємо тоненькими кільцями. Гриби нарізаємо невеликими шматочками. Всі підготовлені продукти укладаємо на скляний піддон. Зверху водружаем тушку і зарываем її в овочі.
Накриваємо форму фольгою. І ставимо страву в розігріту піч на 60-90 хвилин. Час смаження залежить від ваги продуктів.
По готовності м’яса, знімаємо фольгу і поливаємо її соком. Овочі перемішуємо і ще раз поміщаємо частування в духовку на 10-15 хвилин, для одержання рум’яної скоринки. І приємного апетиту.