Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Рецепт курки з апельсинами і медом

Цей рецепт перевірений часом. Спробуйте і ви відразу закохаєтесь в нього. Він простий у виконанні, кінцевий результат вас не розчарує. А завдяки меду і фрукту, блюдо вийде з красивою рум’яною скоринкою з приємним пікантним смаком.

Інгредієнти:

  • кура
  • 1 ст. л. меду
  • апельсин
  • 1 ч. л. сіль
  • 1 ч. л. приправа для курки

Спосіб приготування:

Курча перевіряємо і видаляємо все зайве (жир, шкіру, волосся). Потім і чисту, обсушену тушку натираємо сіллю з усіх боків і залишаємо на 15-20 хвилин в чаші на столі.

Фрукт розрізаємо на частини. Далі в мед додаємо приправу і сік цитруса. Мед не розтоплюємо, він сам розійдеться з допомогою компонентів.

І ось такою смакотою промазуємо нашу куру. І поміщаємо її в холодильник на 1-2 години. Відразу після цього перекладаємо птицю у форму і відправляємо запікатися в розігріту духовку на 40-50 хвилин.

Періодично треба діставати заготівлю і змащувати її виділеним соком. Як тільки верхня частина підрум’яниться, накриваємо її фольгою.

І залишаємо доходити до готовності. І ось така красуня у нас вийшла. Приємного апетиту.