Рецепт курки з апельсинами і медом
Цей рецепт перевірений часом. Спробуйте і ви відразу закохаєтесь в нього. Він простий у виконанні, кінцевий результат вас не розчарує. А завдяки меду і фрукту, блюдо вийде з красивою рум’яною скоринкою з приємним пікантним смаком.
Інгредієнти:
- кура
- 1 ст. л. меду
- апельсин
- 1 ч. л. сіль
- 1 ч. л. приправа для курки
Спосіб приготування:
Курча перевіряємо і видаляємо все зайве (жир, шкіру, волосся). Потім і чисту, обсушену тушку натираємо сіллю з усіх боків і залишаємо на 15-20 хвилин в чаші на столі.
Фрукт розрізаємо на частини. Далі в мед додаємо приправу і сік цитруса. Мед не розтоплюємо, він сам розійдеться з допомогою компонентів.
І ось такою смакотою промазуємо нашу куру. І поміщаємо її в холодильник на 1-2 години. Відразу після цього перекладаємо птицю у форму і відправляємо запікатися в розігріту духовку на 40-50 хвилин.
Періодично треба діставати заготівлю і змащувати її виділеним соком. Як тільки верхня частина підрум’яниться, накриваємо її фольгою.
І залишаємо доходити до готовності. І ось така красуня у нас вийшла. Приємного апетиту.