Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Курка з рисом в рукаві

У цьому рецепті ми готуємо дві страви в одному. І у нас на вечерю або обід буде ніжне і дуже соковите м’ясо птиці, яке буквально тане в роті. З не менш прекрасним і смачним гарніром. Можете також додати свої улюблені приправи.

Інгредієнти:

  • курча
  • 1 – 2 головку цибулі
  • 300 р. рис
  • 2 ст. ложки кетчупу
  • 1 середня морква
  • 150 р. сиру
  • ½ Ч. л. приправи для корейської моркви
  • 1-2 ст. ложки майонезу
  • 2-3 зуб. часнику

Спосіб приготування:

Першим ділом ми відварюємо рис до готовності.

Очищений і дрібно нашатковану цибулю перекладаємо в сковорідку. До нього додаємо натерту на крупній тертці вимиту й очищену моркву. Додаємо до овочів приправу і кетчуп. Потім все перемішуємо і залишаємо масу тушкуватися на середньому вогні.

Далі приготуємо начинку. Для цього з’єднуємо рис, овочі і дрібно нарізаний кубиками сир. Робимо для них струс, щоб продукти подружилися (гарненько перевертаємо).

Тушку ми промиємо, обсушуємо, натираємо спеціями. І починаємо фарширувати нашу героїню приготованою масою.

Потім беремо нитку з голкою і зашиємо нашу курочку зверху і знизу. Перекладемо нашу заготовку в рукав для запікання. Обмазуємо птицю майонезом. Додамо в пакет, дрібно порізаний часник. Потім його завяжем з двох сторін. Зверху зробимо проколи ножем, щоб рукав не вибухнув. І укладаємо на піддон або в спеціальну форму.

Відправляємо наш кулінарний шедевр на 100-120 хвилин в розігріту духовку. Запікати будемо при температурі 180 °С. І приємного апетиту.