Курка в духовці цілком з хрусткою скоринкою

Курочка на солі — кращий рецепт

М’ясо бройлера виходить дуже соковитим, якщо його приготувати на солі. Хоча сіль і вбирає весь жир, але при цьому тушка вражає своєю соковитістю і ніжним смаком. А приправи додадуть гідний аромат.

Інгредієнти:

  • курча
  • 1 ст. л. куркума.
  • 1 ст. л. приправа для курки
  • 1 кг солі
  • оливкова олія
  • перець — за смаком
  • 1 кг картоплі

Спосіб приготування:

М’ясо промиваємо, відрізаємо частина куприка, і кінчики крил. Але можна цього не робити. На піддон висипаємо сіль, розрівнюємо рівним шаром по всій поверхні.
Потім беремо тушку і ріжемо грудку. Всередині вмочаємо паперовими рушниками, таким чином, ми прибираємо все зайве. Далі будемо натирати приправами (можна по черзі або змішати їх всі) з двох сторін.

А щоб вони добре трималися на м’якій поверхні, поливаємо рослинним маслом. Розтираємо і втираємо її по поверхні. І не забуваємо посолити. Після того, як маніпуляції з масажем тушки закінчені, перекладаємо його на піддон. І намагаємося якомога краще тушку розпрямити.

Картоплю промиваємо і разрежем навпіл (велику на кілька частин). Увага — не очищаємо. Обмазуємо її рослинним маслом. І на шкірку викладаємо навколо основного продукту на сіль.

І відправляємо нашу готування в розігріту духовку на 40-50 хвилин. Смажимо при температурі 180 -200 0С. І приємного апетиту.