Курка маринована в кефірі і запечена в духовці
Завдяки кефіру в м’ясі сік зберігається. Напій робить його м’яким, ніжним і дуже соковитим. Тушка виходить не жирної, але дуже ситною.
Інгредієнти:
- курча
- кефір
- приправи на ваш смак
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
Помиємо м’ясо, обсушим і зробимо в декількох місцях проколи (для кращої просочення). Потім готуємо маринад. Для цього в каструлю виливаємо кефір. І висипаємо в нього приправа (будь-які), сіль і все перемішуємо.
Далі беремо тушку і поміщаємо її в соус. Можна зверху на продукт поставити гніт, щоб птах була повністю занурена в розсолі або іноді самі перевертайте курчати. Залишаємо його маринуватися на 2-4 години.
Після цього поміщаємо бройлера в рукав або пакет для запікання. Його зав’язуємо з двох сторін і зробимо в ньому вгорі проколи. Укладаємо наше майбутнє частування на піддон. І відправляємо в розігріту духовку до 250 0С на 80 — 90 хвилин. Відразу ж зменшуємо температуру до 1800 С. Для отримання хрусткої скоринки, рекомендується розрізати рукав зверху і смажити ще 15-20 хвилин. Приємного апетиту.