Рецепт курочки на пляшці з хрусткою скоринкою
Дуже простий і досить швидкий спосіб приготування дуже смачного і ароматного страви. Раніше нам батьки готували птицю на пляшці, для цього її добре промивали і очищали від паперу. Зараз пляшку можна замінити спеціальним пристосуванням. Принцип дії однаковий. Блюдо виходить дуже ароматним з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- курка ціла
- сіль
- приправа (за смаком)
- 2-3 зубчики часнику
Спосіб приготування:
Тушку чистимо, миємо, обсушуємо і поміщаємо в зручну чашу. Потім будемо її маринувати. Для цього ми її підсолимо (з розрахунку 1 ч. л. на кг ваги). Потім присипаємо приправою і втираємо її по всі поверхні дичини. Пропускаємо через прес очищений часник. І також робимо їм масаж нашого продукту. Після цього залишаємо дичину маринуватися на 2-3 години в теплому місці.
Далі після закінчення часу беремо піддон і встановлюємо на нього чисту пляшку з водою або спеціальне пристосування (дуже добре замінює скляну тару).
На нього ми садимо нашу птицю. На дно форми наливаємо 200-300 мл. води, але можна і більше.
Не забуваємо про рідину, так як в процесі смаження буде капати жир, і щоб він не горів, нам потрібна в низу вода. А ще вона додасть соковитість частування. І відправляємо тару з вмістом в розігріту духовку. Час приготування 80-100 хвилин, при температурі 180-200 °С.
Після закінчення часу перевіряємо готовність і приємного апетиту.