Окрошка на квасі за класичними рецептами

Окрошка на кефірі і квасі

У цьому рецепті варимо тільки яйця. Це говорить про те, що улюблену юшку приготуємо на лічені хвилинки. За бажанням можна додати ковбасу, м’ясо і картоплю. Якщо ж у вас немає квасу, а холодного супу хочеться. Чим замінити його в окрошку? Можна взяти кисломолочний напій — кефір, сироватку, мінералку.

Інгредієнти:

  • яйця
  • огірок
  • редис
  • хрін
  • зелень (кріп, цибуля, петрушка тощо)
  • квас хлібний
  • кефір

Спосіб приготування:

Я не вказую кількість компонентів по штучно. Ви повинні орієнтуватися на свою сім’ю і кількість поїдання цього супу. Беремо приблизно все в рівних пропорціях.

Моеми обсушуємо зелень. Потім її дрібно рубаємо і перекладаємо в глибоку миску. Присипаємо її сіллю і товчемо товкачиком. Це зробимо для того, щоб цибуля і кріп віддали свій аромат.

Яйця заздалегідь відварюємо до готовності. Очищаємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками. Редис і огірки перетрем на крупній тертці. Нарізку перекладаємо в загальну чашу.

Овочі перемішуємо. Додаємо в суміш квас і кефір в рівних частках. Густоту визначаємо за своїми смаковими уподобаннями. Хтось любить по-гущі, хтось навпаки.

Кладемо туди ж ложку хрону, він додасть приємну гостринку. Ще раз все змішуємо. Ставимо заготовку в холодне місце на 1 годину. Якщо не терпиться спробувати, можна пропустити цей пункт. Окрошка на кефірі з квасом готова. Приємного апетиту.