Окрошка на квасі за класичними рецептами

Окрошка на квасі з курячою грудкою

Чим гарний холодний літній суп з овочами і квасом? Його можна їсти в жарку погоду хоч кожен день і він не набридне. З приготуванням впорається будь-яка людина, який може держати ножа в руках. Якщо у вас є дача або ви живете в приватному будинку, то всі овочі ви можете знайти на своєму городі і це дуже добре. Вони завжди свіжі і головне під рукою.

Інгредієнти:

  • куряче філе
  • яйця
  • картопля
  • зелень (цибуля, кріп)
  • сіль, перець на смак
  • квас
  • огірки свіжі

Спосіб приготування:

Відварюємо м’ясо в підсоленій воді до готовності, для аромату додаємо в бульйон лаврушечки. Промиваємо овочі під краном. Потім відварюємо картоплю в мундирі і яйця до готовності в підсоленій воді.

Далі все остуджуємо. Очищені яйця і картоплю нарізаємо невеликими кубиками.

У огірків відрізаємо кінчики, поводимось з ними аналогічно.

Філе ріжемо невеликими шматочками або як вам більше подобається.

Зелень дрібно рубаємо. Цього продукту можна додавати більше.

У зручній каструлі або чашці з’єднуємо підготовлені продукти. Гарненько все перемішуємо, солимо за смаком і відправляємо салат в холодильник на деякий час.

Напій бажано перед подачею також охолодити, але це за ситуації. Якщо подавати його дітям, то краще все таки кімнатної температури. Із -за того що цей напій продукт бродіння, він може зіпсуватися. Тому розкладаємо овочеву заготовку в призначені для цієї страви порційні миски. Рідина додаємо кожному в свою тарілку зі сметаною разом. Якої густоти зробити блюдо визначаємо самі за своїм уподобанням.