Окрошка на квасі з курячою грудкою
Чим гарний холодний літній суп з овочами і квасом? Його можна їсти в жарку погоду хоч кожен день і він не набридне. З приготуванням впорається будь-яка людина, який може держати ножа в руках. Якщо у вас є дача або ви живете в приватному будинку, то всі овочі ви можете знайти на своєму городі і це дуже добре. Вони завжди свіжі і головне під рукою.
Інгредієнти:
- куряче філе
- яйця
- картопля
- зелень (цибуля, кріп)
- сіль, перець на смак
- квас
- огірки свіжі
Спосіб приготування:
Відварюємо м’ясо в підсоленій воді до готовності, для аромату додаємо в бульйон лаврушечки. Промиваємо овочі під краном. Потім відварюємо картоплю в мундирі і яйця до готовності в підсоленій воді.
Далі все остуджуємо. Очищені яйця і картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
У огірків відрізаємо кінчики, поводимось з ними аналогічно.
Філе ріжемо невеликими шматочками або як вам більше подобається.
Зелень дрібно рубаємо. Цього продукту можна додавати більше.
У зручній каструлі або чашці з’єднуємо підготовлені продукти. Гарненько все перемішуємо, солимо за смаком і відправляємо салат в холодильник на деякий час.
Напій бажано перед подачею також охолодити, але це за ситуації. Якщо подавати його дітям, то краще все таки кімнатної температури. Із -за того що цей напій продукт бродіння, він може зіпсуватися. Тому розкладаємо овочеву заготовку в призначені для цієї страви порційні миски. Рідина додаємо кожному в свою тарілку зі сметаною разом. Якої густоти зробити блюдо визначаємо самі за своїм уподобанням.