Окрошка з хроном на квасі
Цей прохолодний суп з квасом дуже до речі в літню пору. Він такий освіжаючий, ароматний і дуже смачний. Тим хто не любить цей напій, можна взяти кефір, мінеральну воду або з’їсти салатом олів’є.
Інгредієнти:
- картопля
- варена ковбаса
- яйця
- огірок
- редис
- хрін
- зелень (кріп, петрушка, цибуля)
- квас хлібний
Спосіб приготування:
Відварюємо яйця круто. Очищаємо і подрібнюємо маленькими шматочками. Промиємо всі овочі і зелень. Обсушим на полотенчиках. Відварюємо в підсоленій воді картоплю в мундирі до готовності. Відрізаємо хвостики у огірків і редиски.
Варену ковбасу бажано брати без жиру. Ріжемо її невеликими кубиками. Також чинимо з зеленцями і обчищеною картоплею. Дрібно шаткуємо зелень і трохи помнем її товкачем, щоб вона віддала свій аромат.
Редис натремо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Перекладаємо всі підготовлені продукти в глибокий салатник.
Намагайтеся нарізати всі інгредієнти приблизно однакового розміру.
Солимо за смаком. Масу перемішуємо. Якщо ви плануєте приготоване блюдо з’їсти швидко, можна хрін додати в загальну чашку. Або ж кожному бажаючому в порціонну миску.
Додаємо в блюдо хрін. Його можна зробити самим або купити. Він додасть приємну гостринку і більш виражений . Заливаємо в суміш квас. Заправляємо сметанкою. Приємного апетиту.