Окрошка на квасі за класичними рецептами

Окрошка з кропивою

Це сама вітамінна і дуже корисна річна юшка. Кропива надає супу неповторний смак. Але перед вживанням її обов’язково промиваємо і обдаємо окропом, щоб вона не обпікала нас.

Інгредієнти:

  • редис
  • ковбаса (м’ясо, шинка)
  • яйця відварні
  • зелень (кріп, цибуля, петрушка, кінза)
  • сіль
  • квас
  • сметана
  • свіжі огірки
  • картопля відварна

Спосіб приготування:

Підготуємо всі продукти до нарізки. Промиємо їх під краном. Потім обріжемо кінчики і грубу не їстівну частину.

Далі їх натремо на крупній тертці, але можна і нарізати соломкою або кубиками. Це вже на любителя. Пекуче рослина, пропущене через м’ясорубку або блендер володіє специфічним запахом, тому краще різати ножем. Але це на ваш смак.

Перед початком роботи обдаємо кропиву окропом.

Перекладаємо все в загальну глибоку ємність. Заливаємо квасом (хлібним домашнім або купівельними). Заправляємо сметаною. Даємо настоятися.

Подаємо до столу. Bon appetit!