Окрошка на квасі за класичними рецептами

Відео, як приготувати окрошку на квасі

Цей варіант з додаванням сметани. Якщо у вас в цей момент немає під рукою квасу, магазин далеченько, можна зробити холодний літній суп на воді з додаванням кислого компонента. Буде також смачно.

Окрошка на буряковому квасі (бурякова окрошка)

Ще один рецепт для різноманітності смаків пропоную вашій увазі.

Інгредієнти:

  • буряковий квас
  • буряк (печена, варена)
  • огірки свіжі
  • яйця варені
  • зелень (цибуля, кріп, петрушка)
  • картопля за бажанням

Спосіб приготування:

Всі компоненти помили, обсушили. Яйця варимо круто до готовності. Овоч можна запекти в духовці або мікрохвильовій печі. Але краще всього очистити його сирим. Нарізати на кубики і залити гарячою водою з оцтом (лимонною кислотою), щоб рідина була вище рівня продукту на 1 див. Дати постояти хвилин 30. Потім варимо 20-30 хвилин. Ставимо в холодне місце остигати.

Нарізаємо дрібними кубиками свіжі зеленці. Якщо вони гірчать, можна зняти шкірку. Білки відділяємо від жовтків. Білу частину мельчим ножем. Шаткуємо зелень. Висипаємо її в каструлю.

Жовту кидаємо до подрібненої зелені. Підсолюємо. Мнемо їх товкачем.

Всі порізані овочі перекладаємо жовтків.

Масу перемішуємо. Далі можна додати буряковий квас або буряковий бульйон.

Друзі, в рецептах не зазначено кількість інгредієнтів, кожен для себе краще визначить потрібний обсяг на свій смак і буде орієнтуватися на домочадців. Щоб приготувати холодний суп, жодних обмежень та пропорцій не існує. Додавати можна будь-який компонент на свій розсуд і бажання. У процесі приготування частування пробуємо на смак.

Окрошка —це традиційне національне блюдо російської кухні, відбулося від слова кришити або дрібно різати. Існує ще безліч різновидів холодних супів у різних народів, про які поговоримо пізніше

На цьому я хочу закінчити свій пост. Існує безліч рецептів окрошки з квасом. Сподіваюсь ви знайдете саме тут свій варіант. Пишіть коментарі та діліться своїми рецептами.