Окрошка на квасі за класичними рецептами

М’ясна окрошка на квасі

Суп на квасі виходить ароматним, ситний і дуже смачним. У самому напої присутні різні вітаміни, які допомагають нормалізувати ШКТ.

Інгредієнти:

  • 200 г. отварного м’яса
  • 100-200 р. сосисок (сардельок або вареної ковбаси )
  • 3-4 шт. яйця
  • 2 – 3 картопля
  • 2 шт. свіжих огірка
  • редиски
  • зеленого цибулі
  • кропу
  • 1 ст . ложка гірчиці
  • квас хлібний
  • сметана (майонез)
  • сіль на смак

Спосіб приготування:

В першу чергу ставимо варити м’ясо до готовності в підсоленій воді з лавровим листом. Відварюємо яйця круто (10-15 хвилин після закипання). Готуємо картоплю в мундирі в підсоленій воді до готовності. Всі продукти охолоджуємо. Після цього їх натираємо на крупній тертці. Також чинимо з огірками, редискою і ковбасою.

М’ясом нарізаємо невеликими кубиками проти волокон.

Цибулю і зелень дрібно шаткуємо. Складаємо підготовлені продукти в глибоку каструлю.

Перемішуємо, солимо, перчимо за смаком. Наливаємо в порізану масу домашнього квасу.

Якщо напій здасться комусь кислим, додайте цукор на свій смак. Заздалегідь змішаємо гірчицю з майонезом (сметаною). Додаємо такий соус кожному в тарілку за бажанням. Заливаємо квас також порційно. Такі супи дуже швидко з’їдаються, вони виходять дуже ситними і смачними. Приємного апетиту.