Окрошка на квасі за класичними рецептами

Рецепт окрошки без редиски

Цю страву можна готувати з ковбасою, м’ясом, грибами. В якості бульйону використовується кефір, мінералка, квас. Останній компонент найкраще домашній на житньому хлібі. Його лікувальні властивості відомі з дуже давніх часів.

Інгредієнти:

  • квас
  • яйця
  • середніх свіжих огірка
  • ковбаса варена (м’ясо)
  • картопля
  • зелень (цибуля, петрушка)
  • сіль
  • сметана

Спосіб приготування:

Моєму картоплю відварюємо його в мундирі до готовності в підсоленій воді. Також чинимо і з яйцями. Варимо їх в круту. Потім готові продукти остуджуємо і очищаємо.

Ковбасу, огірки, очищений картопля, яйця нарізаємо невеликими рівними шматочками.

Зелень дрібно рубаємо. Всі інгредієнти викладаємо у велику каструлю або відразу в порційні тарілки.

Перемішуємо, солимо, перчимо за смаком. Додаємо домашній квас або покупної на свій вибір. Заправляємо сметаною. Запрошуємо до столу своїх домочадців. Приємного апетиту!