Пісна окрошка на квасі (рецепт з грибами)
У цьому рецепті можна використовувати солоні, свіжі і сушені гриби. Свіжі спочатку моєму, потім злегка відварюємо і обсмажуємо до готовності. Сушені замочуємо, відварюємо і вживаємо в їжу. З маринованими все набагато простіше, але це на любителя.
Інгредієнти:
- гриби солоний (сушені, свіжі)
- 200 р. ковбаса варена
- 4 шт. яєць
- 2-3 шт. огірок свіжий
- редиска
- 3-5 шт. картопля
- зелень (цибуля, кріп, петрушка)
- квас хлібний
- сметана
- 1 ч. л. хрону
- 1 ч. л. гірчиці
- сіль
Спосіб приготування:
Добре промиваємо картоплю. Ставимо варити чистий овоч і яйця до готовності в підсоленій воді. Потім ці продукти охолоджуємо і очищаємо. Білок відокремлюємо від жовтка і його подрібнюємо. Другий компонент перетираємо з хріном і гірчицею. Солоні або мариновані гриби злегка віджимаємо, дрібно рубаємо.
Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Також чинимо з редискою і огірками. Дрібно рубаємо зелень. Порізані продукти перекладаємо в глибоку миску. Додаємо до них жовткову масу.
Перемішуємо, підсолюємо за смаком. Якщо у вас свіжі гриби. Ви їх дрібно рубайте і відварюєте. Бульйон не виливаємо. Його можна залити з квасом. Пригощаємо домочадцям і себе. Це пісне страву можна готувати на квасі, мінеральної або простій воді, а також на відварах. Приємного апетиту.