Окрошка на квасі за класичними рецептами

Пісна окрошка на квасі (рецепт з грибами)

У цьому рецепті можна використовувати солоні, свіжі і сушені гриби. Свіжі спочатку моєму, потім злегка відварюємо і обсмажуємо до готовності. Сушені замочуємо, відварюємо і вживаємо в їжу. З маринованими все набагато простіше, але це на любителя.

Інгредієнти:

  • гриби солоний (сушені, свіжі)
  • 200 р. ковбаса варена
  • 4 шт. яєць
  • 2-3 шт. огірок свіжий
  • редиска
  • 3-5 шт. картопля
  • зелень (цибуля, кріп, петрушка)
  • квас хлібний
  • сметана
  • 1 ч. л. хрону
  • 1 ч. л. гірчиці
  • сіль

Спосіб приготування:

Добре промиваємо картоплю. Ставимо варити чистий овоч і яйця до готовності в підсоленій воді. Потім ці продукти охолоджуємо і очищаємо. Білок відокремлюємо від жовтка і його подрібнюємо. Другий компонент перетираємо з хріном і гірчицею. Солоні або мариновані гриби злегка віджимаємо, дрібно рубаємо.

Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Також чинимо з редискою і огірками. Дрібно рубаємо зелень. Порізані продукти перекладаємо в глибоку миску. Додаємо до них жовткову масу.

Перемішуємо, підсолюємо за смаком. Якщо у вас свіжі гриби. Ви їх дрібно рубайте і відварюєте. Бульйон не виливаємо. Його можна залити з квасом. Пригощаємо домочадцям і себе. Це пісне страву можна готувати на квасі, мінеральної або простій воді, а також на відварах. Приємного апетиту.