Рецепт пісної окрошки на квасі з рибою
Такий суп ще називають щучиной. Рибку можна відразу розім’яти і покласти до овочів або подаємо окремо. Для пікантного смаку деякі додають хрін за бажанням.
Інгредієнти:
- риба відварна
- редис
- огірки свіжі
- картопля
- зелень (цибуля, кріп, петрушка)
- сіль
- квас (сироватка, кефір)
- яйця
Спосіб приготування:
Миємо всі овочі, обсушуємо. Картоплю і яйця варимо до готовності. Далі свіжоморожену рибу розморожуємо, миємо.
Готуємо її в підсоленій воді з лавровим листом. Остуджуємо і розбираємо від кісточок.
Очищаємо і дрібно нарізаємо картоплю. Подрібнюємо яйця. Тремо на тертці чистий редис і огірки. Складаємо овочі в глибоку тару.
Масу перемішуємо. Солимо за смаком. Приготований салат можна розкласти в порційні тарілки і додати квас і сметану (майонез) або приготувати в загальній каструлі. Дрібно рубаємо зелень. На неї не скупіться. Висипаємо її до решти продуктів.
Ставимо ємність з вмістом в холодне місце на 30-40 хвилин охолонути. Приємного апетиту.