Окрошка на квасі за класичними рецептами

Рецепт пісної окрошки на квасі з рибою

Такий суп ще називають щучиной. Рибку можна відразу розім’яти і покласти до овочів або подаємо окремо. Для пікантного смаку деякі додають хрін за бажанням.

Інгредієнти:

  • риба відварна
  • редис
  • огірки свіжі
  • картопля
  • зелень (цибуля, кріп, петрушка)
  • сіль
  • квас (сироватка, кефір)
  • яйця

Спосіб приготування:

Миємо всі овочі, обсушуємо. Картоплю і яйця варимо до готовності. Далі свіжоморожену рибу розморожуємо, миємо.

Готуємо її в підсоленій воді з лавровим листом. Остуджуємо і розбираємо від кісточок.

Очищаємо і дрібно нарізаємо картоплю. Подрібнюємо яйця. Тремо на тертці чистий редис і огірки. Складаємо овочі в глибоку тару.

Масу перемішуємо. Солимо за смаком. Приготований салат можна розкласти в порційні тарілки і додати квас і сметану (майонез) або приготувати в загальній каструлі. Дрібно рубаємо зелень. На неї не скупіться. Висипаємо її до решти продуктів.

Ставимо ємність з вмістом в холодне місце на 30-40 хвилин охолонути. Приємного апетиту.